Claudiu Zamfir

Bill Gates și UE au făcut fondul de 100 milioane Euro pentru energie eco

Thumbnail

Antreprenorii europeni din domeniul energiei regenerabile vor ave ala dispoziție un fond de investiții de 100 de milioane de euro, constituit miercuri de Uniunea Europeană și o organizație condusă de miliardarul Bill Gates, fondator al Microsoft.

La noul fond de investiții, Breakthrough Energy Ventures Europe (BEV-E), contribuie Comisia Europeană, Banca Europeană pentru Investiții și organizația lui Bill Gates, Breakthrough Energy Ventures. BEI vine astfel cu 50 de milioane de euro, cu garanții de la InnovFin, un instrument financiar al UE, iar Energy Ventures cu restul de 50 de milioane de euro.

Fondul va ajuta la dezvoltarea firmelor inovatoare europene și la introducerea în piață a tehnologiilor foarte curate - susține Comisia Europeană, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Fondul va sprijini cei mai buni antreprenori europeni în domeniul energiei curate, ale căror soluții pot reduce semnificativ și durabil emisiile de gaze cu efect de seră.

Breakthrough Energy Ventures Europa este un exemplu minunat de a stimula căi inovatoare de colaborare între sectorul privat și cel public, de a investi capital și a costrui firme. Avem resursele pentru a face o diferență care contează și flexibilitatea de a ne mișca repede. Asta e o combinație rară și puternică”, a spus Bill Gates.

Fondul va investi în 5 sectoare majore legate de energie, în care eforturile sunt esențiale în combaterea schimbărilor climatice: electricitate, transport, agricultură, producție și construcții.

Se așteaptă ca investițiile să înceapă în a doua jumătate a anului 2019, moment în care statele membre UE și țările asociate cu programul european de inovare Orizont 2020 vor fi eligibile să solicite finanțare BEV-E.

Parallax

Vizualizari
1240
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri