Claudiu Zamfir

„Bătaie” pe granturile românești de 200.000 EUR pentru proiecte de economie circulară

fonduri-economie-circulara-dreamstime.

Firmele românești au depus proiecte în valoare totală de aproape 20 de milioane de euro pentru granturile de maximum 200.000 de euro fiecare promise de stat pentru proiecte de economie circulară.

În cadrul sesiunii de depunere a cererilor de  finanțare cuprinsă în perioada 19 decembrie 2022 – 31 ianuarie 2023 au fost depuse un număr de  94 de cereri de finanțare, valoarea totală a proiectelor depuse fiind de 19.933.023 euro, a anunțat, joi, Ministerul Economiei, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Bugetul total al schemei de finanțare este de 8 milioane de euro. Pe un proiect, grantul acoperă până la 85% din cheltuielile eligibile, iar restul de minimum 15% trebuie asigurat de beneficiar.

„Cererea este uriașă, iar faptul că piața este receptivă la acest nou model de economie este un semn bun pentru termenele ce trebuie îndeplinite conform condițiilor europene”, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Cele 94 de proiecte depuse promit investiții verzi și crearea de 256 de noi locuri de muncă.

Printre domeniile de activitate pentru care s-au depus cereri de finanțare în cadrul acestei sesiuni se numără:

  • fabricarea de articole confecționate din textile, cu excepția îmbrăcămintei și lenjeriei de corp (cod CAEN 1392);
  • fabricarea altor produse din lemn, fabricarea articolelor din plută, paie și din alte materiale vegetale împletite (cod CAEN1629);
  • fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții (cod CAEN 2223) ;
  • recuperarea materialelor reciclabile sortate (cod CAEN 3832).

Schema de ajutor de minimis în vederea tranziției către economia circulară sprijină firmele  din România în vederea stimulării realizării unor investiții și a unor categorii de activități cu finanțare din fonduri de la bugetul de stat, astfel cum sunt prevăzute în Ordonanța de Guvern nr.27/2022, în scopul tranziției către economia circulară.

Parallax

Vizualizari
5648
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri