Redacția StartupCafe.ro

BT recomandă confirmarea plăţilor online prin aplicaţia BT Pay, în contextul noilor norme UE care se aplică din 2021

Thumbnail

Din ianuarie 2021, tranzacţiile online cu cardul, realizate pe site-uri sau în aplicaţii din spaţiul economic european, trebuie să fie autentificate respectând standarde mai ridicate de securitate conform Directivei Europene revizuite privind serviciile de plată (PSD2), prin existenţa a două elemente de siguranţă. Banca Transilvania a pregătit terenul pentru clienţii săi.

Tranzacţii mai sigure pe internet

Autentificarea prin elemente de siguranţă prevăzute de directivă, parte din Strong Customer Authentification (SCA – autentificarea strictă a clienţilor), presupune identificarea clienţilor care plătesc online prin două elemente din cele trei categorii: ceva ce doar clientul cunoaşte, cum ar fi parola; ceva ce doar clientul are, cum este telefonul şi printr-un element care confirmă identitatea clientului, cum ar fi amprenta sau recunoaşterea facială.

“Plăţile online au devenit o obişnuinţă şi, în acelaşi timp, o necesitate, iar siguranţa acestora este o prioritate pentru bănci. Siguranţa trebuie combinată cu o experienţă cât mai bună la plată, aşa încât cumpărăturile online să fie rapide şi ușoare. Astfel, prin aplicaţia BT Pay, utilizatorii au şi datele cardului, necesare plăţilor online şi le pot autentifica simplu prin amprentă, face ID sau prin metoda de deblocare a telefonului. Pe lângă confirmarea plăţilor online, ei pot verifica inclusiv soldul contului şi tranzacţiile, să plătească, să transfere bani şi chiar să retragă bani de la bancomat” – Gabriela Nistor, Director General Adjunct Retail Banking, Banca Transilvania.

Opţiuni de confirmare a plăţilor online cu cardul:

  • Prin super-app-ul BT Pay, prin autentificarea biometrică, cu amprentă, recunoaştere facială sau prin metoda de deblocare a telefonului. La fiecare plată online, clienţii primesc instant o notificare pe telefon pentru confirmarea tranzacţiei prin metoda de deblocare a acestuia. Facilitatea a fost lansată de bancă în iulie a.c. pentru a pregăti din timp trecerea la aceste cerinţe europene, dar şi ca opţiune suplimentară pentru #bankingladistanta. În decurs de cinci luni au avut loc peste 4 milioane de autentificări prin BT Pay. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store
  • Prin introducerea a două parole: o parolă diferită de fiecare dată, primită prin SMS, precum şi o parolă aleasă de client, care trebuie schimbată o dată la 90 de zile. Opţiunea va fi disponibilă din ianuarie 2021.

Vor fi şi plăţi online la care nu se vor aplica cerinţele SCA, respectiv nu se va solicita clienţilor parcurgerea unor paşi în plus pentru confirmarea plăţilor, stabilite pe baza istoricului de plată a clientului, în funcţie de comportamentul de plată, site-urile pe care s-au realizat plăţile ori dacă este vorba de plăţi recurente, cum ar fi abonamentele sau sume mici.  

Parallax

Vizualizari
1375
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 029
Adauga comentariu
poza de profil
Marcus
Crasus
BT pune la dispozitia clientilor sistemele de plata securizate.. e foarte bine, DAR din punctul meu de vedere exista o mare problema. Nu permite dezactivarea platilor pe care un utizator le considera nesecurizate.. in fine, in afara de cea fara CCV dar nici nu cred ca mai sunt site-uri care sa accepte plati fara CCV.
Eu nu fac plati decat pe site-uri care folosesc sistemul 3D secure si as dori sa pot dezactiva toata platile care nu folosesc acest sistem, dar nu este posibil. Am facut o sesizare dar nu am primit decat un fel de raspuns stereotip. Mi-a fost folosit deja cardul in mod fraudulos, mi-am recuperat banii, nu am nimic de reprosat, dar daca as fi putut dezactiva platile care nu folosesc 3D Secure atunci operatiile frauduloase ar fi fost refuzate chiar de la inceput si nu ar mai fi fost nevoie sa bat drumuri sa declar frauda.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri