de Redacția StartupCafe.ro

Banca Transilvania lansează încasările instant în euro

Thumbnail

Banca Transilvania a lansat încasările instant în euro, serviciu gratuit prin care persoanele fizice și juridice primesc, pe loc, banii de la una dintre băncile din Europa, parte din sistemul de decontare TIPS (TARGET instant payment settlement).

BT este singura bancă din România care oferă clienților această facilitate.

„Facem încă un pas în ceea ce privește transferurile bancare instant în România. Clienții au acum acces la un serviciu care înseamnă acces rapid la banii primiți dintr-o țară din Europa. Rata de adopție este deja foarte bună: încă din prima zi de la activarea serviciului, aproape 15% din încasările clienților BT în euro sunt instant. Mulțumim BNR-ului pentru susținere și implicare, în calitate de administrator al sistemului de plăți TIPS în România și care asigură mecanismele de conectare la sistemele de decontare europene”, declară Leontin Toderici, Director General Adjunct Operațiuni, Banca Transilvania.

Clienții Băncii Transilvania pot urmări primirea banilor prin Neo și BT24.

Plățile Instant au fost lansate în România acum trei ani de Transfond, Banca Transilvania și CEC Bank, însemnând posibilitatea de a transfera lei, în timp real și non-stop, către celelalte bănci din România care au aderat la acest sistem.

Dezvoltatorul soluției IT pentru încasările și plățile instant în euro la Banca Transilvania este Montran, lider pe piața sistemelor de plăți pentru infrastructura băncilor centrale și comerciale, cu 20 de ani de activitate în România și 40 de ani la nivel mondial.

Peste 100 de bănci comerciale și circa 60 de bănci naționale din 70 de țări folosesc sisteme de plăți implementate de această companie.

Banca Transilvania pregătește, de asemenea, lansarea plăților instant în euro.

Parallax

Vizualizari
768
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 884
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri