Redacția StartupCafe.ro

Banca Transilvania acordă o finanțare de 25,3 milioane EUR companiei de curierat Sameday

Thumbnail

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) facilitează accesul la finanțare pentru operatorul român de curierat Sameday, printr-un acord de partajare a riscului cu Banca Transilvania.

În cadrul Cadrului de Partajare a Riscului (CPR) al BERD, Banca Transilvania acordă un împrumut de 25,3 milioane de euro pentru susținerea planului de investiții pe termen mediu al Sameday. În cadrul acestui acordu, BERD asumă 65% din riscul de credit al Banca Transilvania în această tranzacție.

Colaborarea subliniază angajamentul BERD și al Băncii Transilvania de a sprijini creșterea companiilor românești, în special prin concentrarea pe finanțarea soluțiilor inovatoare și digitalizarea serviciilor.

Sameday oferă o gamă completă de servicii de livrare în 24 de ore, inclusiv livrare și returnare prin easybox. Investiția BERD și a Băncii Transilvania va permite extinderea rețelei de automate Sameday în România, Ungaria și Bulgaria, adăugând peste 2.500 de automate noi în zonele urbane și rurale.

Cererea de livrare fără contact către automatele easybox a crescut recent datorită comodității pe care livrarea coletelor în locker, iar preferințele oamenilor în ceea ce privește serviciile de livrare s-au schimbat în timp. Potrivit celor mai recente studii realizate de Sameday în România, serviciul de livrare și returnare easybox este utilizat de 86% dintre cumpărătorii online din zonele urbane.

În ceea ce privește preferințele pentru metodele de livrare, 48% dintre respondenți indică easybox, în comparație cu 28% livrare la domiciliu, rezultat care confirmă că oamenii încep să aprecieze flexibilitatea și controlul pe care îl oferă easybox-urile, deoarece acestea sunt disponibile 24/7 și se află la o distanță de 5 minute de mers pe jos în orașele din România. Această metodă de livrare este mai eficientă atât pentru comercianții online, cât și pentru consumatori și are un impact mai mic asupra mediului înconjurător.

Extinderea rețelei de automate Sameday va permite, astfel, livrări mai ieftine și mai sustenabile de comerț electronic în țară, avantajând consumatorii și afacerile locale din România, Ungaria și Bulgaria care vând online. Sameday operează în prezent 4960 de lockere easybox în cele trei țări în care compania activează.

Sameday este prima companie de curierat din România care s-a extins regional, după ce a înregistrat o creștere spectaculoasă în ultimii ani, situându-se în prezent printre principalii jucători din segmentul său de piață. Cu o experiență de 16 ani pe piața românească, o echipă de peste 5.000 de angajați și parteneri și o infrastructură digitală integrată, Sameday face parte din Dante International S.A., un important comerciant online din România care operează platforma de comerț electronic eMAG, cu filiale în Ungaria și Bulgaria.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România și principalul finanțator al economiei, acoperind toate segmentele de clienți și linii de afaceri din sectorul financiar. Cu o istorie care a început acum aproape 30 de ani, banca are o cotă de piață de aproximativ 20%, 4 milioane de clienți, peste 9.000 de angajați, soluții de banking online și 500 de sucursale în 180 de locații.

Valoarea mărcii Banca Transilvania a depășit pragul de 500 de milioane de dolari și a intrat în top 300 în Brand Finance Banking 500 în 2023. Dincolo de activitatea bancară, BT dorește să aibă un impact pozitiv în România pentru oameni, afaceri și mediu.

Susținerea creșterii sectorului privat este una dintre prioritățile cheie ale activității BERD în România. Până în prezent, BERD a investit peste 10,5 miliarde de euro în 517 proiecte în țară. Cea mai mare parte a proiectelor au fost în sectorul privat.

Parallax

Vizualizari
813
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 032
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri