Raluca Abrihan

Banca Transilvania înlocuieşte modalitatea de autentificare a plăţilor online pentru utilizatorii BT Pay

Thumbnail

Banca Transilvania înlocuieşte modalitatea de autentificare a plăţilor online ale clienţilor care folosesc aplicaţia BT Pay, aşa încât în loc de autentificarea prin cod primit prin SMS, valabilă până acum, utilizatorii vor putea face cumpărături prin autentificare biometrică (amprentă, recunoaştere facială) sau folosind metoda de deblocare a telefonului.

Facilitatea este implementată gradual de bancă, iar activarea posibilităţii de a confirma plăţile online se face automat, la următoarea actualizare a aplicaţiei.

Lansarea noului mod de confirmare a plăţilor online cu BT Pay este o continuare a dezvoltărilor pe care le-am făcut până acum în aplicaţie, care devine astfel o experienţă completă de plată. Aş aminti cea mai importantă dintre acestea, cu atât mai mult cu cât a fost lansată în aprilie, pentru susţinerea bankingului de la distanţă: cardul digital, datorită căruia clienţii BT Pay au acces la bani înainte de a intra în posesia cardului fizic, dar şi la detalii precum numărul cardului, data expirării şi CVV. Prin modalităţile noi de confirmare a plăţilor online, dar şi cu toate aceste informaţii la îndemână, pe telefon, tranzacţiile online sunt mai rapide pentru clienţi, fie că e vorba de cumpărături sau de plata utilităţilor, taxelor şi impozitelor.” – Oana Ilaş, Director Executiv Retail Products Management & Development, Banca Transilvania.

Paşii necesari pentru o plată online:

  • Finalizarea comenzii online prin alegerea produselor dorite;

  • Completarea datelor cardului, detalii care pot fi preluate şi din BT Pay/Detalii card;

  • Deschiderea unei pagini securizate prin care se aşteaptă confirmarea plăţii;

  • Primirea pe telefon a unei notificări care cuprinde ultimele 4 cifre din cardul cu care se face plata, denumirea comerciantului şi suma care trebuie plătită;

  • Accesarea notificării şi conformarea plăţii cu amprentă sau prin metoda de deblocare a telefonului;

  • Revenirea pe pagina magazinului online şi urmărirea finalizării comenzii.

Această modalitate de autentificare a plăţilor este în conformitate cu Directiva privind Serviciile de Plată PSD2, respectând cerinţele cu privire la autentificarea strictă a clienţilor.

3D Secure este un standard internaţional de securitate pentru plăţi online, pentru protecţia suplimentară a clienţilor cu card şi reducerea fraudelor din e-commerce.

O altă noutate cu care vine BT Pay pentru a putea fi accesat de un număr cât mai mare de clienţi, în special în contextul lansării confirmării plăţilor online prin aplicaţie, este că aplicaţia poate fi descărcată inclusiv pe telefoane cu sistem de operare Android care nu au încorporată tehnologie NFC. Utilizatorii vor avea la dispoziţie toate functionalităţile aplicaţiei, mai puţin plata contactless cu telefonul la POS-ul comercianţilor, care necesită funcţia NFC.

Parallax

Vizualizari
3914
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri