Claudiu Zamfir

Allianz și-a crescut fondul de investiții în startupuri IT la 1 miliard de euro. Exemple

Thumbnail

Grupul financiar german Allianz SE a injectat noi resurse în fondul său de investiții în startupuri IT, Allianz X, crescându-l la 1 miliard de euro.

"Suntem foarte multumiti de progresul realizat de Allianz X până acum si suntem hotărâți să investim în continuare și să dezvoltam urmatoarea generație de companii digitale legate de afacerile principale ale Allianz", a declarat Iván de la Sota, coordonatorul serviciului de transformare digitală a afacerilor, din Allianz SE.

Până acum, Allianz X investit direct în mai mult de 15 firme digitale legate de asigurări din întreaga lume.

Germanii se uită la startupuri de tehnologii digitale în domeniul financiar (fintech) și mai ales la ideile insurtech - cele focalizate pe digitalizarea domeniului asigurărilor.

Antreprenorii români care ar ținti o finanțare de la Allianz X ar putea să se inspire din investițiile de până acum ale germanilor:

  • Allianz X a investit 96,6 milioane de dolari în micro-asigurătorul BIMA care utilizează tehnologia mobilă pentru oferi asigurări clienților cu venituri mici din Africa, Asia și America Latină.
  • Un alt exemplu: 30 de milioane de dolari în marketplace-ul de capital de lucru pentru firme C2FO ,din Kansas City, SUA.
  • Tot Allianz X a investit 35 milioane de dolari în startupul indonezian de transport ride-hailing Go-Jek, un fel de UBER din Asia de Sud-Est. Germanii sunt interesați de un sistem inovator de asigurare pentru șoferii înrolați pe platformă.
  • În 2018, Allianz X a participat la runda de investiții de serie C în valoare de 160 de milioane de dolari în aplicația de servicii bancare N26. Recent, fondul a mai investit și într-o rundă D în același startup britanic.

Parallax

Vizualizari
1060
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri