Claudiu Zamfir

Ajutoare de max. 200.000 EUR pentru firme românești: Se redeschid înscrierile la programul pentru produse industriale 2023

euro-lei-bani-dreamstime

Firmele din România vor putea accesa noi granturi de la stat, de câte 5.000-200.000 EUR, în cadrul unei noi sesiuni a Programului de creştere a competitivităţii produselor industriale, pe anul 2023, pentru care s-a anunțat oficial perioada de înscrieri.

În perioada 14 noiembrie - 13 decembrie 2023, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) deschide cea de-a patra sesiune de depunere a cererilor de  finanțare în baza schemei de ajutor de minimis „Sprijin acordat pentru implementarea Programului de creştere a competitivităţii produselor industriale”.

Și de data aceasta, înscrierile se fac fizic. Cererile de finanțare, însoțite de documentele aferente cf. Ghidului solicitantului se transmit la Registratura Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Calea Victoriei nr.152, sector 1, București, menționându-se pe plic ”Direcția Politici Industriale și Finanțări pentru Industrie – Programul de creştere a competitivităţii produselor industriale”, în intervalul orar: 8.30 – 17.00 de luni până joi și 8.30 – 14.30 vineri.

Beneficiari eligibili: schema de ajutor de minimis se adresează întreprinderilor, inclusiv societăţilor cooperative, care activează în sectoarele industriei prelucrătoare şi al recuperării materialelor precum şi entităţilor din infrastructura pentru evaluarea conformităţii produselor industriale, asociaţiilor profesionale şi patronatelor de ramură.

Bugetul alocat este de 30 de milioane lei (din bugetul de stat), din care au fost contractați 7.247.394 lei în sesiunile anterioare. În cadrul proiectelor contractate se pot efectua plați până  la data de 31 decembrie 2027.

Evaluarea se va realiza în ordinea depunerii la Registratura MEAT, iar semnarea contractelor de finanțare se va realiza până la data de 29 decembrie 2023.

Antreprenorii interesați pot solicita MEAT clarificări despre schema de ajutor de minimis pe e-mail: schema.compet@economie.gov.ro sau politici_industriale@economie.gov.ro .

Descarcă de AICI documentele necesare participării la selecție:

  • Ghidul solicitantului pentru instituirea schemei de ajutor de minimis ”Sprijin acordat pentru implementarea Programului de creștere a competitivității produselor industriale”, Anexa la Ordinul 1371/12.10.2022
  • Model Contract de Finantare Program competitivitate.
  • Legea 245/2005.

Parallax

Vizualizari
3805
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri