Raluca Abrihan

Un nou accelerator de afaceri, în căutare de startup-uri IT româneşti: Finanţări de până la 100.000 de euro şi sediu în Silicon Valley

Thumbnail

Un nou program european de accelerare pentru afacerile din tehnologie, “360 Lab”, deschide înscrierile şi pentru startup-urile din România şi oferă capital de creștere în valoare de 100.000 euro și spații de lucru în Graz sau San Francisco.

Participanții pot primi capital în valoare de 100.000 euro și vor fi susținuți de mentori și investitori cu experiență, având astfel un punct de sprijin pentru dezvoltarea către Europa și SUA și pentru atragerea de capital de risc.

Programul se va desfășura în Graz și San Francisco, constă în trei etape și va începe în ianuarie 2019.

Un aspect inedit este că acceleratorul le dă startup-urilor posibilitatea de a se muta în sediul CoLab44 din Silicon Valley, în imediata vecinătate a sediilor Facebook și Google, printre altele, arată organizatorii acceleratorului.

Programul este deschis pentru orice startup de tehnologie din România, din domenii precum FinTech, blockchain, Inteligență Artificială, SaaS, e-commerce sau soluții pentru marketplace. Procesul de selecție se va desfășura în mai multe faze, iar aplicațiile pot fi trimise până pe 18 noiembrie.

Cinci startup-uri cu mare potențial vor fi selectate și anunțate în cadrul unui eveniment pe data de 12 decembrie, urmând să înceapă programul în Graz din ianuarie 2019.

În toată Europa, inclusiv în România, există multe startup-uri care dezvoltă cu succes noi tehnologii sau modele de business, dar cărora le lipsesc cunoștințele și infrastructura necesare pentru a se dezvolta la nivel internațional, spune Christian Vancea, CEO al 360 Lab.

Scopul nostru a fost să dezvoltăm un program de accelerare în 360 Lab care să acopere lacunele existe pe piața de profil, oferindu-le acestor business-uri aflate la început de drum sprijin pentru tranziția de la intrarea pe piață până la etapa de creștere.

În primele patru luni de program, produsele și serviciile startup-urile participante vor fi adaptate pentru a răspunde cerințelor pieței, fiind aleasă și cea mai eficientă metodă de vânzare. Spre sfârșitul acestei etape, startup-urile își vor prezenta evoluția către investitori în cadrul unui Demo Day, având șansa ca, dacă se fac remarcate, să câștige noi finanțări, dar și să se mute în Silicon Valley pentru a demonstra ce pot. La „CoLab44” în San Francisco, startup-urile vor avea la dispoziție trei luni pentru a se pregăti pentru lansarea internațională.

360 Lab este un think tank și hub de inovare al grupului myWorld. Fondată în 2018, 360 Lab este o companie independentă cu sediul central în Graz și va fi lansată oficial pe 16 octombrie.

Aplicațiile pentru acceleratorul “360 Lab” pot fi trimise până pe 18 noiembrie la www.360-lab.com

Parallax

Vizualizari
2078
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri