Denisa Crăciun

100 milioane EUR pentru startup-uri tech din Europa Centrală și de Est, inclusiv din zona noastră, printr-un fond de investiții lansat în Polonia

Thumbnail

Startup-urile tech din Europa Centrală și de Est vor putea obține noi finanțări de capital risc printr-un fond de investiții de 100 de milioane de Euro lansat în Polonia.

Este vorba despre cel de-al treilea fond lansat de firma de investiții Inovo VC, după ce în aprilie 2021 a lansat fondul de investiții de 54 de milioane de euro, Inovo II.

Acum, firma de investiții susține că va acorda finanțări de capital de risc unui număr de 20 – 30 de startup-uri din Polonia și restul Europei Centrale și de Est, cu un singur ticket de investiții care variază între 500.000 – 4 milioane Euro, conform unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Inovo VC plănuiește să investească 60% din capital în startup-urile tech din Polonia și 40% în companii din restul Europei Centrale și de Est.

Primele două fonduri lansate de Inovo au investit peste 45 de milioane de euro în peste 30 de companii precum Archbee, AllSet, Booksy, Infermedica, Packhelp, Preply, Spacelift, SunRoof, Tidio și Zowie.

„Am reușit să devenim un fond ales de fondatori polonezi și dorim să replicăm acest lucru în celelalte țări din Europa Centrală și de Est. Așa cum vedem deja, putem fi la fel de folositori acelor fondatori ca și celor din Polonia”, spune Michał Rokosz, Partener la Inovo VC.

Inovo VC a participat deja la runde de investiții conduse de fonduri precum a16z, Google - Gradient Ventures, Insight Partners, Point Nine sau Tiger Global Management.

Momentan, investitorii privați s-au angajat să asigure peste 50% din capital, reprezentând peste jumătate din totalul AUM al Inovo VC până acum.

Parallax

Vizualizari
504
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri