Claudiu Zamfir

Facebook închide două aplicații separate

Thumbnail

Gigantul IT Facebook va închide, luna aceasta, două aplicații social media pe care le deține, asemănătoare cu rețelele sociale concurente TikTok și Pinterest. Aplicațiile Lasso și Hobbi, care oricum nu erau disponibile în România, se vor închide din 10 iulie, potrivit CNBC.

Facebook a lansat aplicația Lasso în noiembrie 2018, fiind disponibilă în SUA și în unele țări din America Latină. Lasso este în esență o rețea socială în care utilizatorii postează filmulețe de maximum 15 secunde, la fel ca mai celebra aplcație chinezească TikTok, care este disponibilă în toată lumea, inclusiv în România.

În schimb, Instagram (deținută tot de Facebook) a lansat - doar în Brazilia, Germania și Franța - opțiunea Reels, pentru clipuri muzicale, atacând astfel piața ocupată de TikTok.

În fine, compania lui Mark Zuckerberg va închide pe 10 iulie și aplicația Hobbi, care era oricum disponibilă doar în SUA și numai pe telefoane iPhone. Hobbi, lansată de gigantul IT Facebook în februarie 2020, seamănă cu Pinterest, o rețea socială puternică, bazată pe imagini.

„Am plasat mai multe pariuri în familia noastră de aplicații, pentru a testa și a înțelege cum vor oamenii să se exprime”, a declarat un reprezentant Facebook, pentru CNBC, confirmând planurile companiei de a închide cele două aplicații mai puțin cunoscute, pe care le deține.

Parallax

Vizualizari
1997
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri