Claudiu Zamfir

Credite de 100 milioane euro pentru firme, de la Banca Transilvania

Imagine principala
credite imm banca transilvania

Firmele mici și mijlocii vor putea accesa credite garantate în valoare totală de aproximativ 100 de milioane de euro, de la Banca Transilvania, în urma unui acord de garantare semnat miercuri cu Fondul European de Investiții (FEI), parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții (BEI).

Tranzacțiile garantate prin acest program beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul Inițiativa pentru IMM, finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională și Horizon 2020 și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții.

”Bancă a oamenilor întreprinzători, BT facilitează şi prin acest parteneriat accesul IMM-urilor la împrumuturi în condiții avantajoase, încurajând investițiile, crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea inițiativei private în țara noastră” - precizează Banca Transilvania, într-un comunicat.
Din partea Băncii Transilvania, acordul de garantare a fost semnat de Andrei Dudoiu, vicepresedinte al băncii.

Cât va acoperi garanția din împrumut

Creditele vor fi acordate atât în lei, cât şi în euro.

Garanţia pe care o întreprindere mică sau mijlocie (IMM) o primeşte este de 60% din valoarea împrumutului.
Susținerea industriilor creative ocupă un loc important în acest program.

Banca Transilvania spune că a acordat până acum IMM-urilor, prin parteneriatele derulate cu Banca Europeană de Investiții şi Fondul European de Investiţii, 5.500 de credite, în valoare totală de 255 milioane de euro.

Banca Transilvania este a doua cea mai mare bancă din România, în funcţie de active. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail.

BT are peste 7.300 de angajaţi, aproape 550 de sedii şi 2,2 milioane de clienţi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi IFC – Banca Mondială.

Ce alte bănci vor mai acorda credite pentru IMM prin acest mecanism

Pe lângă Banca Transilvania, miercuri au mai semnat acorduri de garantare cu Grupul BEI încă 4 bănci care operează în România: Raiifeisen Bank, ProCredit Bank, Banca Comercială Română și Banc Post.

Spre deosebire de multe dintre oportunitățile de finanțare pentru firme, cum sunt fondurile europene nerambursabile, creditele prin Initiatva pentru IMM-uri pot fi accesate de firme din toată țara, inclusiv cele din București și Județul Ilfov.

În total, se estimează că în urma acordurilor cu cele 5 bănci, prin Inițiativa pentru IMM vor putea primi împrumuturi cu garanție 3.700 de firme mici și mijlocii din România. Prin inițiativa pentru IMM, ar urma să fie acordate credite în valoare totală de 540 de milioane de euro.

”Aceste cinci bănci sunt instituții importante de creditare a IMM și vor avea un rol crucial în sprijinirea antreprenorilor din România, prin inișiativa pentru IMM” - a declarat Andrew McDowell, vicepresedinte BEI.

Potrivit acestuia, cele cinci bănci vor începe în curând să acorde credite prin această facilitate europeană.

 

Parallax

Vizualizari
3589
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Lucian
Herteg
Buna
Sunt interesat de un credit de 1 300 000 euro pt a cumpara un camin cu 100 de incaperi cum pot proceda pt un credit astept un raspuns la (editat de redactie) astept sa fiu contactat urgent Multumesc .

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri