Claudiu Zamfir

Nouă propunere din partea patronilor: Reducerea timpului de lucru și compensarea parțială a salariilor de către stat

Thumbnail

Firmele din România ar trebui să decidă, împreună cu angajații, reducerea temporară a timpului de lucru și a salariilor plătite de angajatori, iar statul să elimine taxele pe muncă și să completeze mai departe remunerațiile lucrătorilor până la întregirea salariilor, pentru depășirea situației economice dificile cauzate de pandemia coronavirus COVID-19, propun marți investitorii germani din România.

Firmele reunite în Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană „adoptarea urgentă a unor măsuri guvernamentale fiscale și economice pentru companiile din România”.

„O soluție de depășire a actualei crize poate fi considerat modelul pe care îl aplică și economia Germaniei: Kurzarbeit, adică munca redusă, pentru a evita concedierile. Angajații lucrează pe o anumită perioadă de timp mai puțin sau chiar deloc. Angajatorul, împreună cu angajatul, decide procentul cu care scade timpul de lucru,  iar angajatul primește proporțional salariul care ar trebui scutit de taxe și statul preia parțial diferența până la salariul întreg. Este vorba de un parteneriat între angajat, angajator și stat”, spun cei de la AHK, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Alte declarații ale reprezentanților firmelor românești și germane membre AHK:

  • „Suntem în criză, dar aceasta va trece și cel mai important lucru este ca acum să ne gândim la ce va urma. Angajații sunt cel mai important atu al economiei românești și ei trebuie să rămână motivați și susținuți de angajatori și Guvern”, a declarat Sebastian Metz, director general AHK Romania.

 

  • „Companiile germane prezente în România și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană doresc să fie parteneri ai companiilor românești și ai Guvernului României pentru ca împreună să găsească cele mai bune soluții de a traversa cu bine această perioadă sensibilă, pentru a se putea bucura apoi din nou de succes”, a declarat Dragos Anastasiu, Președintele AHK.

 

Parallax

Vizualizari
2790
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri