Adi Iacob

Numărul de joburi remote disponibile s-a triplat în luna martie față de aceeași perioadă a anului trecut

Thumbnail

Noul context economic și social schimbă și raportarea angajaților și angajatorilor la conceptul de muncă de la domiciliu. Astfel, numărul de joburi remote disponibile s-a triplat, de la începutul lunii martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. La fel de mult au crescut și căutările candidaților pentru astfel de poziții, conștienți fiind că tot angajatorii au devenit, în această perioadă, mult mai deschiși decât până acum la ideea de a lucra cu echipe care își desfășoară activitatea de acasă.

”La nivelul Uniuniii Europene, România încă este țara cu cel mai scăzut procent de remote work. Lucrurile par, însă, că încep să se schimbe, chiar dacă, e adevărat, această schimbare a venit puțin forțat și a fost determinată de noua dinamică de pe piața muncii.

Da, acum se lucrează și se angajează preponderent remote ca metodă de protecție și ca măsură de a reduce pe cât de mult posibil riscurile de a contacta sau de a răspândi virusul. Însă acolo unde se va dovedi că se poate lucra și așa fără un impact negativ în business, cel mai probabil, vom vedea pe termen lung că vor apărea mai multe joburi remote în piață și mai mulți angajați care lucrează de la domiciliu”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cele mai multe astfel de poziții deschise vizează specialiști în:

  • content marketing
  • customer support
  • consultanță financiară
  • contabilitate
  • digital marketing
  • consultanță în fonduri europene

Nu doar companiile manifestă un interes crescut în acestă direcție, ci și candidații. De la începutul lunii martie, căutările pentru joburi remote au crescut cu 400%, următoarele cele mai căutate fiind cele part-time, care au înregistrat o creștere de 151% față de luna martie a anului trecut. Și joburile de asistent medical și cele de specialist în resurse umane au fost la mare căutare în rândul candidaților – fiecare cu o evoluție de aproximativ 80% comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

”De altfel, aceasta este o dorință mai veche a angajaților români. Într-un studiu realizat de eJobs anul trecut, 8 din 10 respondenți spuneau că și-ar dori să aibă posibilitatea de a lucra și de acasă, fie și ocazional. Cu toate acestea, doar 35% aveau această opțiune”, mai spune șeful platformei online de recrutare.

Parallax

Vizualizari
2421
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri