Denisa Crăciun

Situațiile în care ar putea fi introdus certificatul COVID la locul de muncă

Thumbnail

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a discutat cu oamenii de afaceri despre măsurile care pot fi luate pentru controlul unui posibil nou val pandemic, printre subiecte fiind certificatul COVID la locul de muncă și voucherele gratuite pentru testare.

Astfel, „certificatul va fi introdus în momentul înregistrării  unei creșteri susținute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renunțarea la el se va face după ce trendul devine descendent iar incidența cumulată scade sub 1”, a transmis Ministerul, printr-un comunicat, în urma discuției de luni cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.

De asemenea, potrivit Ministerului, acordarea de către Guvern a voucherelor pentru testare „va asigura adaptarea agenților economici la situația creată de introducerea certificatului COVID-19 și va fi favorabilă controlului pandemiei”.

Discuția online a Ministerului Sănătății cu oamenii de afaceri vine în contexul pregătirilor de aprobare a legislației care să asigure limitarea răspândirii COVID-19.

Conform comunicatului Ministerului, „adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situației din România și trebuie să țină seama de interesul de sănătate publică, dar și de nevoia de funcționare corespunzătoare a economiei”.

Proiectul privind certificatul COVID la locul de muncă discutat în Coaliție, prevede ca testarea gratuită a angajaților să se facă pentru o perioadă de maximum 45 de zile prin acordarea unor tichete tip vouchere în valoare de 50 de lei (tichetul), scrie HotNews.ro. 

Voucherele sunt destinate pentru testele antigen făcute fie în instituții publice, fie în instituții private, acreditate (în farmacii, la medicul de familie, clinici private sau de stat) astfel încât rezultatele să fie încărcate în platforma națională. Angajații ar putea beneficia de maximum 15 vouchere/tichete.

Parallax

Vizualizari
284
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri