Raluca Abrihan

Cum s-a adaptat recrutarea în IT la condițiile pandemiei de COVID-19

Thumbnail

După mai bine de o lună și jumătate, de când autoritățile au recomandat izolarea și distanțarea socială, pe fondul pandemiei de COVID-19, companiile din țara noastră și din întreaga lume se adaptează și se reinterpretează, astfel încât să poată supraviețui acestei perioade și, de ce nu, să fie chiar mai puternice pentru atunci când situația va reveni la normal, arată analiza unei firme româneşti de IT.

Spre exemplu, în IT, provocarea este de a inova și dezvolta produse și soluții, care să răspundă nevoii companiilor de reformare rapidă a proceselor interne de business, încât să poată soluționa mai ușor solicitările primite din partea clienților, astfel că recrutarea în acest domeniu nu ia niciodată pauză, arată o analiză conturată de EXE Software.

Dat fiind faptul că IT-ul este într-o continuă dezvoltare, interviurile de angajare s-au mutat în spațiul online. Această metodă are avantajul faptului că scurtează procesele de recrutare, oferind mai multă flexibilitate, atât candidaților, cât și companiilor.

Aptitudinile general valabile, care sunt apreciate în rândul oamenilor care aderă la o companie, sunt flexibilitatea, adaptabilitatea, deschiderea la inovație și dorința de a asimila noi competențe. Previzibil, capacitatea de învățare continuă și cunoașterea unei limbi de circulație internațională plasează un om în vârful listei.

Apoi, în funcție de echipa din care candidații vor face parte, limbajele de programare căutate diferă: în cadrul celei de dezvoltare WEB sunt necesare cunoștințe de C#, .NET framework, baze de date SQL Server, iar pe partea de front end se utilizează JavaScript, Jquery. Pe de altă parte, în cadrul echipei de TM1, cunoștintele necesare se bazează pe tehnologiile din suita Cognos TM1 și baze de date. Pentru rolul de software tester este importantă cunoașterea procesului de testare și a tuturor activităților implicate: analiza documentație, elaborarea de cazuri și scenarii de testare și partea de raportare de bug-uri.

„În ciuda situației din această perioadă, și în ultimele luni putem remarca lucruri bune. Un aspect pozitiv, pe fondul pandemiei de COVID-19, este reprezentat de creșterea semnificativă a proiectelor de transformare digitală în mai multe companii și industrii. De asemenea, practica de «work from home» pe o perioadă lungă de timp și la nivel general a schimbat în mod pozitiv dinamica programului de lucru, căci angajații nu mai pierd timp pentru a se deplasa la birou și, astfel, își sporesc productivitatea, investind acele momente în lucruri importante pentru ei și relaxarea lor”, a declarat Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

Spre exemplu, posturile disponibile la EXE Software, în acest moment, sunt în zona echipelor de Web Development (framework .Net), BI utilizând tehnologia Cognos TM1.

Parallax

Vizualizari
1408
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri