Claudiu Zamfir

Frizeriile și cabinetele stomatologice se deschid din 15 mai

Thumbnail

O serie de afaceri, cum sunt frizeriile, saloanele de coafură sau cabinetele stomatologice, se vor redeschide din 15 mai, a declarat, luni, președintele Klaus Iohannis, după o discuție cu premierul Ludovic Orban și alți decidenți din Guvern.

14 mai va fi ultima zi a stării de urgență declanșate din 16 martie, iar din 15 mai se va institui stare de alertă, în cadrul căreia măsurile restrictive se vor mai relaxa treptat.

Principalele măsuri anunțate de Iohannis:

  • După 15 mai putem în principiu să ne mișcăm în interiorul localității, unde avem treabă. dar este bine să nu exagerăm, dar nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem.
  • Așa-numita relaxare se va face pas cu pas, un astfel de pas fiind cam de 2 săptămâni, de regulă.
  • Primele măsuri le vom lua din 15 mai, iar următorul calup de relaxare va veni probabil la începutul luni iunie, pe urmă la mijlocul lui iunie și așa mai departe.
  • Din 15 mai vom avea de exemplu la dispoziție iarăși saloanele de îngrijire personală, deci se vor redeschide saloanele de coafură, frizerie și așa mai departe.
  • Din 15 mai se vor redeschide cabinetele stomoatologice, muzeele.
  • Dar toate în condiții speciale de distanțare socială, de igienă.
  • Cu toții vom purta mască de protecție când suntem în spații publice închise și, de asemenea, când ne deplasăm cu transportul public în comun. Sunt măsuri obligatorii.
  • Deplasările, în esență, vor fi restricționate atunci când se va pleca din localitate. Vor fi și excepții: va fi voie să se plece din localitate în interes de serviciu, pentru probleme medicale, este posibil să se iasă pentru sport indovidual, pentru mers cu bicicleta în afara localității.

Măsurile de relaxare nu se vor aplica în localitățile aflate în carantină, decât atunci când experții vor constata diminuarea pericolului.

Parallax

Vizualizari
5747
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri