Claudiu Zamfir

Fermierii pot cere suspendarea obligațiilor din proiectele pe fonduri europene PNDR

Thumbnail

Fermierii și alți beneficiari de fonduri europene PNDR pot cere să li se suspende anumite obligații pe care le au în proiecte, ca urmare a situației de urgență în contextul coronavirus COVID-19 în România, a informat, vineri, Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea de Management pentru PNDR și agențiile de plăți, sau posibilitatea beneficiarilor PNDR să reorganizeze, restructureze sau să reprogrameze anumire activități din proiecte:

  • prelungirea anumitor etape din graficul de implementare;
  • reeșalonarea tranşelor de plată şi/sau majorarea numărului maxim de 5 tranşe de plată;
  • prelungirea duratei de execuție a contractului de finanţare.

Totodată, beneficiarii au posibilitatea de a solicita suspendarea prevederilor contractuale sau a angajamentelor asumate, pe durata stării de urgență, în măsura în care în urma analizei efectuate, constată că nu pot să reorganizeze/restructureze/reprogrameze activitățile care fac obiectul finanțării.

Măsurile sunt luate printr-un ordin al ministrului Africulturii, în contextul obligațiilor pe care beneficiarii PNDR 2014-2020 le au de a adopta toate măsurile necesare pentru limitarea răspândirii riscului de contaminare cu Coronavirus prin orice mijloace, conform Hotărârii nr. 8 din 12.03.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

În paralel, minsterul spune că analizează „soluțiile care pot fi aplicate pentru asigurarea lichidităților la nivelul fermierilor, cu prioritate pentru activitatea de producție și procesare, inclusiv prin instrumentele de creditare și garantare disponibile prin PNDR și bugetul de stat”.

ordin pndr coronavirus by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
1384
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri