Claudiu Zamfir

Președintele Iohannis: Restaurantele se vor putea redeschide la interior cu anumite condiții, în localitățile sigure

Thumbnail

Restaurantele și barurile vor putea fi redeschise la interior, după 1 septembrie 2020, în localitățile în care cu risc mai scăzut de infectare cu coronavirus COVID-19, a declarat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. El a precizat că și sălile de spectacole se vor putea redeschide de la 1 septembrie, cu măsuri de distanțare fizică.

Declarația președintelui Iohannis:

„Sunt două domenii în care consider că este important să se reia activitatea atât cât se poate și acolo unde se poate, în condiții de siguranță. Primul sector - la care țin foarte mult - este zona culturală. Teatrele și cinematografele, sălile de spectacole se vor putea deschide probabil începând cu 1 septembrie, în condiții speciale de siguranță. Vor trebui lăsate locuri libere între spectatori, toată lumea să poarte mască, trebuie respectate condiții speciale stabilite de specialiști.

Al doilea sector, care este în suferință și unde cred că este bine să se reia activitatea acolo unde se poate, este sectorul HoReCa, în special funcționarea restaurantelor în interior. Vremea se răcește, terasele se vor mai putea folosi o vreme, dar după un timp nu va mai fi posibil. Consider că după 1 septembrie, în anumite condiții, restaurantele se pot deschide în interior, de asemenea, ținând cont de reguli de distanțare - nu vor putea fi folosite toate mesele - ținând cont de condiții sanitare specifice și de condițiile specifice din localitatea resprectivă.

Specialiștii vor stabili, probabil mâine, un prag, o cifră care descrie riscul de infectare, iar acolo unde acest prag va fi depășit, în plan local, prin decizia comisie județene se va restricționa funcționarea restaurantelor în interior. Deci, în esență, se vor putea folosi, dar numai acolo unde este sigur”.

Reamintim că reprezentanții patronilor din HoReCa au înaintat Guvernului o serie de propuneri pentru redeschiderea la interior a restaurantelor, începând cu 1 septembrie 2020.

Terasele sunt deschise, cu anumite măsuri preventive.

Parallax

Vizualizari
812
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri