Claudiu Zamfir

Registrul Comerțului: S-a suspendat depunerea declarației de beneficiar real, din legea contra spălării banilor

Thumbnail

A fost suspendată obligația firmelor de a depune declarația privind beneficiarul real, prevăzută în Legea de prevenire a spălării banilor, subliniază luni Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, Registrul Comerțului spune:

  • „Pe durata stării de urgenţă instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României se suspendă depunerea declaraţiei privind beneficiarul real;
  • Termenul de depunere a declaraţiei privind beneficiarul real, prevăzut de art. 56 alin. (4) şi 62 alin. (1) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative se prelungeşte cu 3 luni, de la data încetării stării de urgenţă”.

Măsura de suspendare și prelungirea teremenului de depunere a declarației privind beneficiarul real a fost dispusă prin art. XI alin. (1) din Ordonanța de urgență nr. 29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 230/21.03.2020, așa cum a arătat deja StartupCafe.ro încă de sâmbătă.

Parallax

Vizualizari
4057
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri