Claudiu Zamfir

Ministrul Economiei, către firmele afectate de coronavirus: Certificatul stării de urgență (CSU) va fi necesar din aprilie 2020

Thumbnail

Firmele afectate de stuația economică provocată de coronavirusul COVID-19 vor avea nevoie de certificat de stare de urgență (CSU) începând cu luna aprilie 2020, iar între timp Ministerul Economiei va stabili procedura de obținere a acestui document, a afirmat, joi, ministrul Virgil Popescu.

„Pentru că am primit numeroase întrebări pe tema certificatului de urgență, vreau să vă anunț că suntem aproape de a finaliza ordinul prin care stabilim detaliile prin care se poate obține acest document.

Ne dorim ca procedura să fie simplificată și să poată fi obținut online, în mod transparent și eficient.

Foarte important de știut: Certificatul stării de urgență va fi necesar începând cu luna aprilie 2020, întrucât starea de urgență a fost decretată în luna martie.

Da, facem tot ce este posibil să ne adaptăm provocărilor pe care ni le aduce această criză, pentru că economia trebuie să meargă înainte”, a scris Popescu pe Facebook.

Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, firmele mici și mijlocii (IMM) vor putea obșine o serie de ajutoare și facilități, dar vor avea nevoie de certificate de stare de urgență (CSU) emise de Ministerul Economiei.

Într-un comunicat transmis joi, MFP precizează:

  • Pe durata stării de urgență, întreprinderile mici și mijlocii care dețin certificatul de situație de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, beneficiază de amânarea la plată pentru serviciile de utilități - electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice si de internet, precum și de amânarea la plată a chiriei pentru imobilul cu destinație de sediu social și de sedii secundare.

  • Prin derogare de la alte dispoziții legale, în contractele în derulare, altele decât cele prevăzute anterior încheiate de întreprinderile mici sau mijlocii, care dețin certificatul de situație de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, poate fi invocată forța majoră împotriva acestora numai după încercarea, dovedită cu înscrisuri comunicate între părți prin orice mijloc, inclusiv prin mijloace electronice, de renegociere a contractului, pentru adaptarea clauzelor acestora cu luarea în considerare a condițiilor excepționale generate de starea de urgență.

 

Parallax

Vizualizari
7594
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri