Adi Iacob

Cum supraviețuiesc cafenelele din Iași în timpul crizei Covid-19: Livrează cafea pentru medici

Thumbnail

Mai multe cafenele din Iași primesc comenzi online și livrează cafea, în fiecare zi, în perioada stării de urgență pentru medici. Opt cafenele din Iași, alături de un ONG au lansat luni proiectul „Cafea pentru medici”, o metodă prin care vor să le mulțumească cadrelor medicale din capitala Moldovei pentru eforturile depuse în aceste zile, în criza de coronavirus, dar este și o metodă prin care cafenelele pot depăși această perioadă dificilă din punct de vedere financiar.

Astfel, oricine poate cumpăra online una sau mai multe cafele de la oricare dintre cafenelele implicate în proiect, iar voluntarii le livrează în fiecare zi la câte un spital din Iași, scrie Mediafax.

„Traseul este foarte simplu, alegi coffee shop-ul de unde dorești să achiziționezi cafeaua, avem două tipuri de cafea Capuccino și Long Black, ducem în fiecare zi un număr egal din aceste două tipuri de cafea. Costă 7 lei la toate coffee shopurile. Intri, plătești online sau pe Revolut și de aici încolo preluăm noi. În fiecare zi, în funcție de numărul de cafele strânse ducem la câte un spital", a explicat Amalia Damoc, reprezentantul ONG-ului care a inițiat această campanie.

Carmen Manea deține o cafenea în centrul Iașului iar ea a fost cea care s-a oferit să facă 40 de cafele pentru prima livrare către cadrele medicale din tura de noapte de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași.

„M-am alăturat pentru că mi s-a părut o idee excepțională. (...) Este o perioadă dificilă, într-adevăr, dar e o perioadă din care cred eu că putem să învățăm ceva și cred că putem să facem într-un asemenea fel în timpul ăsta ca să ne reinventăm și să regândim puțin modelul de business. Cred că asta e cel mai important”, a declarat, Carmen Manea.

Luni dimineață, în alte cafenele din Iași care au fost și ele nevoite să își reducă activitatea în aceste zile, s-au preparat alte câteva zeci de cafele pentru cei de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Cafelele vor fi livrate în funcție de numărul de comenzi până la finalul stării de urgență.

Parallax

Vizualizari
2674
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri