Adi Iacob

80% dintre angajați nu se mai așteaptă să primească primă de Paște în contextul pandemiei — Sondaj

Thumbnail

În contextul epidemiologic actual, cei mai mulți angajați (80%) nu se mai așteaptă la vreo primă cu ocazia sărbătorilor pascale, arată un sondaj efectuat de o platformă de recrutare online. Chiar și cei care nu exclud totuși posibilitatea unei prime (12%), cred că este puțin probabil să primească ceva în plus la salariu.

Doar puțin peste 3% dintre angajații chestionați sunt siguri că vor primi și în acest an primă de Paște, în timp ce aproape 5% cred că este probabil ca angajatorul să-i recompenseze cu vreun bonus de sărbători, potrivit sondajului BestJobs.

În același timp, conform aceluiași sondaj, criza actuală va produce efecte și în ceea ce privește cheltuielile legate de sărbătorile pascale pentru circa 69% dintre respondenți. Aproape 80% dintre aceștia vor renunța în acest an la cheltuielile cu haine noi și cadouri, iar sumele pe care le vor aloca pentru masa de Paște vor fi, în medie, cu 30% mai mici.

Presiunea financiară pusă de actuala criză epidemiologică i-a făcut pe aproape 71% dintre angajații care au participat la sondaj să amâne, în ultima lună, toate achizițiile mai costisitoare.

Cei mai mulți au tăiat de pe lista achizițiilor hainele (54%), vacanțele (50%) și electrocasnicele (43%), dar angajații români au renunțat să cumpere și mobilă (25%) și au pus pe lista de așteptare și planurile de achiziție a unei case (12%) sau a unei mașini (16%).

Totodată, unii dintre angajații români (aproape 5%), care locuiesc cu chirie, au reușit să-și negocieze valoarea sau plata chiriei, în timp ce aproape un sfert au considerat că nu este nevoie să poarte astfel de discuții cu proprietarii.

  • Sondajul a fost efectuat în perioada 1-8 aprilie 2020, pe un eșantion de 922 de utilizatori de internet din România.
     
Parallax

Vizualizari
395
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri