Raluca Abrihan

7 startup-uri româneşti primesc finanţări de câte 50.000 euro de la fondul de investiţii GapMinder

Thumbnail

Techcelerator anunță cele 7 startup-uri tech din cea de-a treia rundă a programului de accelerare care beneficiază de programul de mentorat intensiv și de o primă rundă de investiții de 50.000 de euro/companie din partea GapMinder Venture Partners BV în schimbul unei cote de acțiuni din companie, urmate de convertible note (notă convertibilă) la scurt timp. Inițial, 185 de startup-uri și-au trimis proiectele spre evaluare din care 26 au fost preselectate.

Startup-urile care fac parte din a treia rundă de accelerare a programului Techcelerator sunt:

  • Confidas - o platformă online ce ajută antreprenorii să evite firmele rău-platnice. Membrii platformei pot vedea plățile restante declarate de alte companii, pot verifica informațiile financiare și juridice a peste 600.000 de firme active, pot primi alerte atunci când intervin schimbări în situațiile clienților și își pot înregistra clienții rău-platnici pentru a-i încuraja să plătească.

  • Cyscale - platformă pentru monitorizarea sistemelor multi-cloud (AWS, GCP, Azure, IBM și Oracle), inventarierea de resurse în cloud, setarea de reguli generale și de conformitate, accesarea unui editor vizual pentru cloud și rezolvarea automată a incidentelor. Soluția dispune de o arhitectură de tip microservicii; tehnologia construită poate fi ușor integrată în software-ul existent folosind APIs (application programming interface) standardizate.

  • Flixier este o platformă de editare video online care mărește semnificativ viteza de editare. Flixier permite editorilor video să exporte orice material de acest tip în maxim un minut, oferind în același timp instrumente de comunicare și colaborare în timp real precum cele oferite de Google Docs.

  • OmniCare este un serviciu software pentru micro companii care elimină efortul și costurile aferente gestionării mai multor canale de suport, agregând mesajele primite prin diverse aplicații precum WhatsApp, Telegram, Slack și FB Messenger și direcționându-le către canalul de comunicare preferat.

  • Prokuria furnizează soluții cloud în organizații pentru automatizarea și eficientizarea proceselor de selecție și colaborare cu furnizorii.

  • Securifai a dezvoltat propria tehnologie de analiză video bazată pe inteligență socială care, neasistată, reușește să izoleze evenimentele excepționale, să urmărească vehicule, obiecte și să le clasifice, precum și să analizeze emoțiile oamenilor sau chiar pulsul acestora de la distanță. Gama de sisteme profesionale asigură răspuns în timp real și poate fi adaptată unei multitudini de contexte particulare.

  • Vetted - primul marketplace din Romania care se ocupă de vânzarea de electronice, permițând cumpărătorilor să achiziționeze dispozitive la mâna a doua verificate și selecționate de experți.

Companiile selectate pentru această rundă de accelerare beneficiază și de implicarea partenerilor Globalworth, EY Romania și Banca Transilvania care se concentrează în mod special pe trei direcții specifice: PropTech, Digital Transformation (& Automatizare) și FinTech.

Această ediție a Techcelerator a început în aprilie 2019, a avut o durată de 10 săptămâni și a avut loc atât în ​​București, cât și în Cluj-Napoca, cu ajutorul a 50 de mentori români și străini. Techcelerator a inclus sesiuni intensive de coaching de afaceri, mentorat, evaluare specifică ecosistemului de start-up-uri și servicii de marketing. Startup-urile au avut, de asemenea, acces la comunitățile internaționale pentru dezvoltarea și expunerea pe piața globală și la sesiuni oferite de Google Developers Launchpad, partenerul Techcelerator.

Parallax

Vizualizari
2423
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri