Adi Iacob
Techcelerator, acceleratorul din România care sprijină financiar startup-urile de tehnologie prin intermediul partenerului său GapMinder, a finalizat selecția celor mai bune aplicații pentru a doua rundă a programului. Acestea vor beneficia de mentorat intensiv pentru dezvoltarea businessului pentru o perioadă de 10 săptămâni, dar și de investiții de 25.000 euro, fiecare, din partea fondului de capital de risc GapMinder, cofinanțat cu fonduri europene prin Programul Operațional pentru Competitivitate.
Pentru cel de-al doilea lot al programului Techcelerator au aplicat 172 de startup-uri din România și din străinătate. În urma unei evaluări atente, după întâlnirea cu echipele Techcelerator și GapMinder în cadrul unei sesiuni de tip bootcamp, au fost selectate 8 startup-uri tech inovatoare care apoi au fost invitate să se alăture programului, potrivit unui comunicat de presă remis StartupCafe.ro.
Techcelerator a vizat companiile cu proiecte aflate în faza minimă viabilă (MVP) din domenii precum IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială (AI) și machine learning (ML), transformare digitală, soluții informatice pentru sectorul sănătății, FinTech (inclusiv aplicații care includ tehnologia blockchain). Componența echipei și coeziunea acesteia au fost alți factori importanți în procesul de evaluare.
Startup-urile care vor face parte din al doilea lot al Techcelerator sunt:
Cele 8 startup-uri vor beneficia de o primă rundă de investiții de 25.000 euro fiecare, în schimbul unei participații de 6% din companie. La sfârșitul programului, startup-urile care au făcut progrese vizibile au șansa de a beneficia de o a doua rundă de investiții de până la 75.000 de euro, convertibile în acțiuni.
Noua ediție a Techcelerator a început în noiembrie, are o durată de 10 săptămâni, și are loc atât în
București, cât și în Cluj-Napoca, cu ajutorul a 50 de mentori români și străini.
Techcelerator include sesiuni intensive de coaching de afaceri, mentorat, evaluare specifică ecosistemului de startup-uri și servicii de marketing. Startup-urile vor avea, de asemenea, acces la comunitățile internaționale pentru dezvoltarea și expunerea pe piața mondială. La sfârșitul programului de accelerare, startup-urile participante își vor prezenta public proiectele la un eveniment de tip DemoDay.
10 startup-uri au finalizat în iunie 2018 prima rundă de dezvoltare accelerată a Techcelerator, beneficiind de investiții totale de 250.000 de euro din partea fondului de capital de risc GapMinder Venture Partners.