Raluca Abrihan

Un sistem pentru siguranța motocicliștilor, creat de un startup românesc, primeşte o finanţare de 20.000 euro din partea GapMinder

Thumbnail

Startup-ul Safe Ride, care a creat o platformă IoT și o aplicație mobilă pentru siguranța motocicliștilor, participant în programul Techcelerator a primit o nouă rundă de finanțare de 20.000 de euro din partea fondului de investiții GapMinder, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate.

În cadrul evenimentului de tip Demo Day organizat de Techcelerator şi unde StartupCafe a făcut parte din juriu, premiul pentru cel mai promițător startup a fost acordat Safe Ride din București. Acesta va intra în procesul de finalizare a unei noi runde de investiții în valoare totală de 20.000 de euro din partea GapMinder Venture Partners.

Premiul pentru cea mai bună prezentare, constând în 10.000 de euro, a revenit start-up-ului EngageApp, în urma voturilor participanților. EngageApp, dezvoltată de o echipă din Cluj, este o platformă care își propune să îmbunătățească performanța angajaților în corporații.

Techcelerator Demo Day a marcat finalizarea primei runde de dezvoltare accelerată în cadrul programului Techcelerator pentru 12 start-up-uri de tehnologie din 8 orașe ale țării care sunt vizate pentru investiții de până la 100.000 de euro per companie din partea fondului de investiții de capital de risc GapMinder Venture Partners. Acesta este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională. 

Pe scena Demo Day Techcelerator au urcat start-up-uri din primul lot din programul de accelerare Techcelerator care și-au prezentat proiectele în fața publicului larg:

 • Apiary Book, o aplicație destinată apicultorilor din întreaga lume și managementului eficient al stupilor, care are acum cel mai mare număr de utilizatori din întreaga lume;

 • AppSeed creează automat website-uri pentru cei care nu au experiență de webdesign sau programare;

 • Connected Medical Devices, o soluție IoT care include un dispozitiv hardware pentru îmbunătățirea vieții pacienților suferinzi de Alzheimer și a familiilor acestora;

 • EngageApp este platformă care își propune să îmbunătățească performanța angajaților în corporații;

 • ialoc a creat o soluție eficientă pentru rezervări rapide și gestionarea meselor din restaurante;

 • Medicai, o soluție bazată pe Machine Learning, menită să ofere remote, oricărui pacient, o interpretare imagistică eficientă atât de către motorul de inteligență artificială cât și din partea unui specialist;

 • MiioSmile este o aplicație de tip SaaS pentru specialiștii din sectorul stomatologic;

 • Uhura (fost More Money) este o platformă bazată pe inteligența artificială care oferă consultanță privind serviciile financiare;

 • Orbiting Cubes a creat roboți modulari auto-reconfigurabili;

 • Ride Safe, o platformă IoT și o aplicație mobilă pentru siguranța motocicliștilor;

 • TalentBrowse este o platformă de recrutare care vizează plasarea rapidă a candidaților recent intervievați.

Toate start-up-urile prezente la Demo Day au evoluat foarte mult de când au intrat în Techcelerator și cred că perioada următoare le va aduce oportunități noi pentru creșterea business-ului, iar din perspectiva noastră sunt toate câștigătoare, așa că vom continua cu noi runde de investiții. La Demo Day am vrut să vedem și cum le privește piața, mai precis persoane experimentate din ecosistem precum cele pe care le-am avut în  juriu. Ride Safe este unul dintre proiectele care evoluează în direcția unui business în adevăratul sens al cuvântului și îl considerăm unul dintre campionii acestei cohorte. Am luat in considerare perceptia ecosistemului despre acest start-up, iar încrederea în potențialul său ne-o exprimăm investind încă 20.000 de euro în acesta pentru a-i accelera dezvoltarea”, a declarat Dan Mihăescu, partener fondator GapMinder Venture Partners.

Programul de accelerare, susținut de partenerul Techcelerator, s-a derulat pe o perioadă de 10 săptămâni, atât în București cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul a peste 60 de mentori români și străini. Techcelerator a inclus sesiuni intensive de business coaching, mentorat, expertiză specifică în funcție de industria start-up-ului și servicii de marketing. De asemenea, start-up-urile dispun de acces la comunități internaționale pentru scalare și expunere în piața globală.

Techcelerator va accepta o nouă serie de start-up-uri începând din toamna acestui an.

GapMinder Venture Partners este un fond de investiții de capital de risc care vizează startup-uri inovatoare din România aflate în faza de seed, la prima rundă de investiții sau în faza de pre-seed (accelerare). GapMinder urmărește să își aducă în portofoliu companii de tehnologie cu potențial ridicat de expansiune internațională, din domenii precum cele ale serviciilor IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, FinTech etc. GapMinder este primul fond de capital de risc creat ca urmare a selecției derulate de Fondul European de Investiții. Acesta este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează start-up-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, două centre importante ale inovației românești, 

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiții și este principalul finanțator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare finanțate prin fonduri structurale și fonduri de investiții: JEREMIE 2007-2013, Inițiativa pentru IMM și instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional și PNDR.

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 susține investiții menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Finanţări pentru firme IT româneşti: Cum pot obţine bani de la un fond de investiţii de 26 milioane euro

Parallax

Vizualizari
2031
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri