Raluca Abrihan

Oamenii de afaceri cer mai mult timp pentru ca firmele să-şi poată face proiectele pentru fondurile nerambursabile

Thumbnail

Reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR) s-au întâlnit cu Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi au cerut un timp mai îndelungat între aprobarea ghidului și lansarea apelului în sistemul informatic MySMIS, pentru ca marile companii care vor să aplice pentru fonduri nerambursabile să poată să îşi facă proiectele.

Printre temele de discuție dintre Coaliția pentru Dezvoltarea României şi Ministrul Fondurilor Europene s-au numărat transparența instituțională și mai buna comunicare cu beneficiarii de fonduri europene, reanalizarea alocărilor existente ținând cont de complementaritatea și suprapunerea unor programe, amânarea unor apeluri în urma semnalelor primite din piață dar și necesitatea unei metodologii clare referitoare la amânarea apelurilor în special în cazul POC și POCU.

A fost adusă în discutie, de asemenea, situația mai multor apeluri de proiecte din cadrul POCU. Reprezentanții CDR au solicitat, în context, un timp mai îndelungat între aprobarea ghidului și lansarea apelului în sistemul informatic MySMIS, pentru ca marile companii care vor să aplice pentru scheme de ajutor de stat să poată pregăti proiectele.

Propunerea a fost agreată de conducerea MFE, ministrul Plumb încurajând, în același timp, potențialii beneficiari să depună cât mai multe proiecte – se arată într-un comunicat al ministerului.

Parallax

Vizualizari
855
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri