Ioana Botezatu

VIDEO Se reia finanțarea pentru Măsura 2.2. Ce fonduri UE mai pot obține companiile în următorii 2 ani

Thumbnail

Măsura 2.2 (linia de finanțare pentru IMM - 2018) va fi relansată în această lună, sunt posibile reluări ale finanțărilor Start Up Nation și Diaspora Start Up, la începutul anului următor, iar Ministerul Fondurilor Europene analizează și alte oportunități pentru finanțări în agricultură sau tehnologia informației, spune secretarul de stat Mihaela Toader într-un interviu StartupCafe.ro despre perspectivele din 2019, pentru antreprenorii ce doresc să atragă fonduri europene.

Ce mai pregătesc Ministerul Dezvoltăriim, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii - vezi în interviul video

  • În următoarele săptămâni vom relansa măsura de sprijin pentru întreprinderile mici şi mijlocii (Măsura 2.2.), cu finanțare prin Programul Operaţional Regional, ce a avut un succes extrem de mare şi pentru care deja în anul 2017 am făcut realocări de fonduri.

  • Vor avea prioritate domeniile identificate cu potenţial competitiv în strategia de competitivitate, cu ajustările recente ale acestei strategii

  • Programul Start Up Nation ar putea fi relansat anul viitor, pentru cei care vor să pornească o afacere, dacă vor exista economii de fonduri, în urma derulării proiectelor din acest an

  • În mod similar, se așteaptă finalizarea apelurilor din anul 2016 la Diaspora Start Up și Start Up Plus pentru a vedea în ce măsură bugetul iniţial alocat a fost integral utilizat.

Din estimările noastre, vom avea economii, în mod evident; oricum, ne aflăm la jumătatea perioadei de programare deci timp mai avem până în 2023 şi probabil că în anul 2019, în funcţie de aceste evaluări, dar şi de apetitul din piaţă vom analiza și redeschiderea acestor linii dedicate întreprinderilor nou înființate, evident cu sprijinul colegilor noştri de la Ministerul Comerţului şi Mediului de Afaceri.

  • Alte variante de finanțare, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – se analizează împreună cu cei de la Ministerul Agriculturii, care îl gestionează, derularea proiectelor, mai ales pentru activităţi non-agricole în mediul rural - măsuri cu un succes extrem de mare, acum fiind în perioada de implementare. Concluziile despre eventuale economii la buget, la începutul anului 2019.

  • Este în pregătire un apel dedicat mediului de afaceri, pe domeniul Tehnologiei Informației, în care firmele pot implementa proiecte care au ca rezultat un produs tehnologic inovativ care poate fi folosit în partea de business.

Este un apel lansat prima oară pe finalul anului 2015, din păcate evaluat destul de greoi şi contractele de finanţare le-am semnat în anul 2017. Este vorba despre o schema de ajutor de stat regională, astfel încât să putem să susţinem şi proiecte cu o valoare mai mare, dincolo de schemele clasice de ajutor de minimis care au maximum 200.000 euro.

  • În continuare, oportunități pe componenta de cercetare unde sunt proiecte în implementare și vor fi analizare resultatele implementării pentru a vedea dacă mai sunt fonduri disponibile, cu posibilitatea realocării de fonduri între diverse linii de finanţare.
Parallax

Vizualizari
9226
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu
poza de profil
Cosmin
Furdean
Sa intelegem ca Startup Nation nu va demara anul acesta? Circula o varianta estimativa care spunea ca se va deschide cu data de 1 octombrie. La ce ne putem astepta?
poza de profil
Mihai
Balici
Cred ca d-na face niste confuzii
In primul rand , la programul POR nu exista masura 2.2 ci POR2.2 , dar care are foarte multe restrictii la activitati fata de POR2.2ITI
Apoi cred ca d-na se refera la programul START UP ROMANIA care se deruleaza prin POCU , similar cu DIASPORA
Pana cum ministrul Mediului de Afaceri spunea ca sunt bani , ca nu vin cei din anul 2017 sa isi incheie proiectele (desigur bani sunt toate din credite angajante si cred si cei 100 de milioane de euro fonduri europene alocate la programul START UP NATION , dar pana la 440 de milioane de euro ,este cale lunga))
Speram sa se deschida in septembrie asa cum a promis d-l Ministru

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri