Claudiu Zamfir

Fonduri europene: Manualul beneficiarului POCU 2014-2020, noua ediție

Thumbnail

Organizațiile non-guvernamentale și alți potențiali beneficiari de fonduri europene pot afla informații despre realizarea și depunerea unui proiect european în Programul Operașional Capital Uman (POCU) 2014-2020, dintr-o nouă ediție a Manualului beneficiarului POCU.

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a publicat în 5 septembrie 2018 cea mai recentă versiune a Manualului beneficiarului POCU 2014-2020.

Față de ediția anterioară, Manualul Beneficiarului POCU 2014-2020 a fost completat cu rubrici noi și liste sumative de verificare. În plus, anumite informații care prezintă fluxuri, scheme, etape etc. sunt prezentate în formă grafică, mai ușor de urmărit și înțeles.

Documentul, care conține 80 pagini și 21 anexe, oferă informații practice cu privire la implementarea proiectelor, monitorizarea și raportarea față de Autoritatea de Management/ Organisme Intermediare Regionale/ Organisme Intermediare, perioada de sustenabilitate, formatul cererilor de rambursare/rapoartelor de monitorizare, termenele de transmitere a acestora către AM/OIR/OI POCU, informații referitoare la modificarea contractului de finanțare etc.

Descarcă de AICI Manualul beneficiarului POCU 2014-2020, cu anexe

Manualul Beneficiarului POCU Sept 2018 (2) by Claudiu on Scribd

Prin Programul Operațional Capital Uman, finanțat din Fondul Social European (FSE), România are la dispoziție 4,3 miliarde de euro, pe perioada de programare 2014-2020. Potrivit datelor de la 3 august, în Programul Operațional Capital Uman , gestionat de Autoritatea de Management de la Ministerul Fondurilor Europene, România a absorbit 18.073.462 euro, ca deconturi efectuate de Comisia Europeană. Aceasta înseamnă 0,41% rată efectivă de absorbție, în progres slab față de 0% cât era la 2 februarie 2019.

Primii bani de la UE, în acest program, au încept să intre în martie 2018, când s-a înregistrat un avans de 0,08 puncte procentuale la rata de absorbție efectivă. În cadrul POCU 2014-2020 regăsim și alte două importante linii de finanțare pentru antreprenorii debutanți: România Start-Up Plus și Diaspora Start-Up.

Parallax

Vizualizari
2963
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri