Claudiu Zamfir

60 milioane Euro pentru programe de formare profesională a românilor peste 40 de ani, într-o nouă linie de fonduri europene

Thumbnail

Românii cu vârste de peste 40 de ani, salariați sau care lucrează ca PFA sau întreprinderi indoviduale, vor beneficia de programe de formare profesională continuă, prin noi proiecte europene care vor beneficia de o finanțare totală de 60 milioane euro, aflată în pregătire.

Ministerul Fondurilor Europene a scos marți în dezbatere publică o propunere de ghid al solicitantului pentru un viitor apel de proiecte pentru „Creșterea nivelului de calificare al angajaților prin programe de formare continuă corelate cu nevoile pieței muncii”.

Apelul urmează să fie finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Bugetul total al apelului va fi de 60 de milioane de euro, din care 15% de la bugetul de stat și 85% din Fondul social european, parte a Politicii de coeziune a Uniunii Europene.

Din acest buget se vor finanța proiecte care vor avea valori eligibile maxime de câte 1 milion de euro fiecare.

Vor fi finanțate proiecte pentru creșterea participării la programele de formare profesională continuă, în special pentru acei adulți cu un nivel scăzut de calificare și persoanele cu vârsta de peste 40 ani, din zone rurale defavorizate.

Solicitanții eligibili, care vor cere banii și vor derula proiectele, vor putea fi o serie de categorii de organizații, printre care:

  • Organizații sindicale;
  • Patronate;
  • Asociații profesionale;
  • Furnizori de formare profesională continuă autorizați, publici şi privați,
  • Furnizori de servicii de consiliere și orientare profesională/ pentru carieră;
  • Camere de comerț, industrie și agricultură;
  • ONG-uri.

Sunt încurajate parteneriatele între entitățile mai sus menționate.

Proiectele vor putea fi derulate în aproape toată țara, cu excepția municipiului București și a județului Ilfov.

Beneficiarii finali ai proiectelor, adică membrii așa-numitului grup-țintă, sunt: angajați (inclusiv PFA și întreprinderi individuale), în special cu nivel scăzut de calificare sau nu, persoane cu vârsta de peste 40 de ani, persoane din mediul rural defavorizat.

GSCS_6.12_adulti in Risc 22 Octombrie 2018 by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
5050
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri