Claudiu Zamfir

Fonduri europene 2018: 14,3 milioane Euro pentru formarea profesională și antreprenorială a managerilor din firmele mari

Thumbnail

Managerii și angajații din departamentele de resurse umane din companiile mari vor putea urma cursuri de pregătire profesională și antreprenorială, în cadrul unor proiecte derulate de firmele respective, pentru care s-a pus la bătaie un buget total de 14,3 milioane de euro, cofinanțat din Politca de coeziune a Uniunii Europene. Ministerul Fondurilor Europene a anunțat data de depunere a proiectelor.

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (POCU) a publicat miercuri Ghidul Solicitantului - Condiții Specifice „România profesională - Întreprinderi competitive”.

Pentru această linie de finanțare, companiile mari din România vor putea depune proiecte în sistemul electronic MySMIS, în perioada 30.07.2018, ora 10.00 - 31.10.2018, ora 16.00.

Prin acest apel, firmele selectate vor putea derula proiecte de maximum 500.000 de euro fiecare, în aproape toată țara, în afară de regiunea București-Ilfov.

Bugetul total pentru acest apel competitiv este de 14.378.000 euro, din care 85% reprezintă contribuția UE (Fondul Social European, parte a Politicii de coeziune), iar cofinanțarea națională este de 15%.

Companiile vor organiza și cursuri de perfecționare/specializare în ocupația/gruparea de competențe “Competențe antreprenoriale”, precum și cursuri de perfecționare/specializare în domeniul resurselor umane, se arată în Ghidul solicitantului.

Prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, România are la dispoziție fonduri europene de peste 4,37 miliarde de euro. Până la data de 2 februarie 2018, România avea absorbție zero în proiectele POCU, potrivit celor mai recente date dispozibile pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

GS CS 3.8 Romania Profesionala Intreprinderi Competitive Relansare 18.06.2018 by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
2372
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri