Raluca Abrihan

Cursuri gratuite pentru antreprenori, despre strategii în afaceri şi managementul resurselor umane

Thumbnail

Consiliul Național al IMM-urilor din România lansează un proiect prin care îşi propune să pregătească 600 de întreprinzători, manageri și angajați ai departamentelor de HR, pe care să-i ajute să-şi dezvolte competențele antreprenoriale, să înveţe să-şi facă o planificare strategică, să inoveze şi să facă faţă problemelor din domeniul resurselor umane. Proiectul are o valoare de peste 3,2 milioane lei, din fonduri europene nerambursabile.

Consiliul Național al IMM-urilor din România, în calitate de beneficiar, implementează în perioada mai 2018 - mai 2019, proiectul “SME Academy”, proiect cu o valoare totală de 3,263,629.30 lei (100% finanțare nerambursabilă).

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate a forței de muncă din regiunile Nord Est, Centru si Sud Est, prin oferirea unor cursuri integrate de formare profesionala pentru 600 de întreprinzători, manageri și angajați ai departamentelor de resurse umane, în vederea adaptării activității acestora la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv.

Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt:

 • 600 de persoane selectate în vederea participării la programele de formare SME Academy în domenii precum competențe antreprenoriale, planificare strategică, managementul inovării, educație financiară și managementul resurselor umane.
 • 450 de certificate de absolvire emise de ANC care atestă îmbunătățirea competențelor în domeniul antreprenorial a 450 de persoane dintre care 225 de femei.
 • Minim 450 de certificate de absolvire emise de CNIPMMR care atestă îmbunătățirea competențelor pentru fiecare din domeniile: planificare strategică, managementul inovării, educație financiară.
 • 90 de certificate de absolvire emise de ANC care atestă îmbunătățirea competențelor în domeniul managementului resurselor umane a 90 de persoane dintre care 45 de femei.
 • 300 de persoane vor beneficia de servicii personalizate de business coaching.
 • 300 de IMM-uri sprijinite în vederea elaborării unei planificări strategice pe termen lung.
 • 3 mese rotunde regionale la care vor fi invitați reprezentanți ai mediului de afaceri, reprezentanți ai autorităților publice locale din regiune, reprezentanți ai agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă, reprezentanți ai mediului academic.
 • 15 protocoale de colaborare semnate între CNIPMMR și stakeholderi relevanți în vederea susținerii proiectului pe tot parcursul implementării sale.
 • 1 program inovativ de învățare experimentală prin sport la care vor participa 72 de persoane.
 • 1 aplicție mobilă de training SME Bootcamp pentru formarea, sedimentarea și testarea cunoștințelor.
 • 20 de Ambasadori SME Academy
 • 1 eveniment „SME HR Weekend” la care vor participa 100 de angajati ai departamentelor de resurse umane

În POCU 2014-2020, Uniunea Europeană a alocat României 4,3 miliarde de euro, din Fondul Social European. La data de 2 februarie 2018, rata de absorobție era zero pe POCU 2014-2020, în privința rambursărilor de cheltuieli în proiectele europene, de la Comisia Europeană. Între timp, până în aprilie 2018, s-au absorbit 3,5 milioane euro prin POCU, conform, situației prezentate de Guvernul României în Programul de Convergență trimis la Bruxelles.

Parallax

Vizualizari
1299
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri