Claudiu Zamfir

Fonduri europene pentru îmbunătățirea competențelor digitale ale angajaților din România

Thumbnail

Statul pregătește o schemă de fonduri europene pentru finanțarea îmbunătățirii competențelor digitale ale angajaților din România, a anunțat, miercuri, Ministerul Fondurilor Europene, în urma unei discuții cu o serie de antreprenori din domeniul IT.

În urma întâlnirii, s-a stabilit pregătirea schemei de finanțare de către Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman și lansarea acesteia în consultare publică „în perioada următoare”.

Schema de finanțare va viza dezvoltarea „competențelor digitale la nivel primar și avansat pentru angajații din sectoarele economice cu potențial competitiv și din domeniile de specializare inteligentă sau care vor să-și extindă activitatea în aceste segmente”, le-a spus ministrul Fondurilor Europene antreprenorilor.

Marcel Boloș le-a mai spus că vrea să afle „perspectiva pe care o are piața și maniera în care vom adapta la realitate schema de finanțare”.

De partea cealaltă, au fost prezenți la discuție, printre alții: Iulian Stanciu - CEO Emag, Voicu Oprean - CEO AROBS Transilvania Software și fondator Cluj IT Cluster, Dan Zaharia - fondator FabLab Iași și Școala Informală de IT, Răzvan Rughinis - prodecan Facultatea de Automatică și Calculatoare - Universitatea Politehnică București și fondator Innovation Labs, Florin Jianu - președinte Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

Parallax

Vizualizari
1863
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri