Fonduri europene 2018: Câte 200.000 Euro-7 milioane Euro pentru incubatoare de afaceri - s-au prelungit înscrierile. Ghidul solicitantului și planul de afaceri

Statul a prelungit perioada de depunere a proiectelor pentru fondurile europene cuprinse între 200.000 de euro și 7 milioane de euro fiecare, pentru finanțarea incubatoarelor de afaceri, în care se pot dezvolta start-upuri și alte mici business-uri în România. Descarcă din text Ghidul solicitantului și planul de afaceri pentru incubatoare.  

 
 

Noul termen de depunere a proiectelor în sistemul electronic MySMIS 2014 este 09.07.2018, ora 12:00, a anunțat, luni, Ministerul Dezvoltării Regionale, prin autoritatea de management a Programului Operațional Regional.

Inițial, perioada de depunere era 05.02.2018 - 07.05.2018.

 
 

Vorbim despre apelul de proiecte 2.1B - "Incubatoare de afaceri", din cadrul axei prioritare 2 - Imbunatatirea competitivitatii IMM-urilor, prioritatea de investitii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial.

Bugetul total al schemei de finanțare europeană este de 117,65 milioane euro în aproape toate regiunile de dezvoltare, cu excepția regiunii București-Ilfov, unde nu se alocă nimic.

Separat, pentru zona Delta Dunării este un buget alocat de 11,71 milioane euro.

Liniile de finanțare sunt asigurate din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în cadrul Politicii de Coeziune a Uniunii Europene.

Cele două apeluri de proiecte sunt evidențiate și tratate separat la depunere în MySMIS.

Toate documentele oficiale legate de aceste apeluri de proiecte pot fi descărcate de pe pagina oficială AM POR, AICI.

Antreprenorii români care vor să-și deschidă mici afaceri vor putea primi sediu temporar, îndrumare in business, servicii de contabilitate si financiare în incubatoare de afaceri finanțate cu fonduri europene.

 
 

Incubatoarele pot  fi amenajate inclusiv în clădiri dezafectate, pentru care se pot primi finanțări europene intre 200.000 euro si 7 milioane euro, în cadrul Programului Operational Regional (POR).

Primăriile, universitatile ar si firmele private de toate dimensiunile, inclusiv microintreprinderile, isi vor putea face sau extinde incubatoare de afaceri cu banii de la UE, in care sa ajute antreprenorii sa-si deschida la randul lor mici firme.

 
 

In aceasta linie de finantare se acordă bani europeni pentru infiintarea sau extinderea unor incubatoare de afaceri - acele spatii in care sunt gazduite si dezvoltate afaceri ale unor microintreprinderi si intreprinderi mici si mijlocii care au pana in 3 ani vechime.

Pe scurt, avantajul pentru antreprenorii care vor alege sa inceapa o afacere intr-un incubator de afaceri este costul scazut cu sediul si cu alte servicii si resurse specifice, care vor fi folosite in comun cu mici afaceri similare. Mai mult, dacă proprietarii incubatoarelor de afaceri sunt autorități publice, antreprenorii vor avea și șansa să le fie gazduita gratuit mică firmă acolo, pe perioada de incubare.

Plan de Afaceri by Claudiu on Scribd