Adi Iacob

Firmele românești pot beneficia de asistență tehnică gratuită în procesul de digitalizare

Thumbnail

Firma de consultanță și tehnologie Iceberg anunță lansarea Digitalise SME, proiect pilot finanțat de Comisia Europeană la inițiativa Parlamentului European, care va sprijini transformarea digitală a IMM-urilor, precum și a întreprinderilor mari din statele membre ale UE.  Prin acest proiect pilot vor fi asigurate servicii gratuite de asistență tehnică în procesul de transformare digitală pentru aproximativ 90 de IMM-uri și întreprinderi mari. 

Aceste servicii vor fi livrate de 120 “digital enablers” – experți în transformare digitala din întreaga Europă, ce vor fi selectați de membrii consorțiului de proiect, potrivit unui comunicat de presă remis StartupCafe.

Firmele din România se pot înscrie pentru a beneficia de serviciile oferite prin Digitalise SME (AICI).

Iceberg implementează acest proiect alături de alte patru hub-uri de inovare digitală din Germania, Spania, Olanda și Republica Cehă sub coordonarea Confederației IMM-urilor Antreprenorii Europeni CEA-PME.

“Digitalise SME vine în completarea celorlalte inițiative pe care compania noastră le are în sfera transformării digitale, precum proiectul CUPA – Capital Uman Performant și Adaptabil, prin care formam peste 500 de manageri români pentru a dezvolta strategii de business digitale, sau I4T, centrul nostru de transfer tehnologic cu focus pe industrie 4.0. Aceste inițiative sunt parte dintr-un ecosistem de inovare pe care îl construim în cadrul Clusterului pentru Inovare – unul din cele trei hub-uri de inovare digitală identificate de Comisia Europeană pe teritoriul României”, explică Ionuț Țața, CEO Iceberg.

Afacerile din România nu se mai află în concurență doar cu alte firme din orașul lor sau de altundeva din țară, ci au tot mai mult competitori pe o piața globală. Pentru a supraviețui dar și pentru a prospera, ele trebuie să înțeleagă și să utilizeze cât mai bine noile tehnologii.

Astfel își vor putea digitaliza sau chiar automatiza procesele de business, și vor putea dezvolta noi linii de business prin produse și servicii digitale. Astfel, Digitalise SME își propune să sprijine companiile care doresc să faca primii pasi în acest proces prin serviciile de asistență tehnică pe care un digital enabler le poate oferi pentru planificarea si implementarea unui proiect de transformare digitala ce răspunde strategiei de business a afacerii.

Rezultatele așteptate ale acestui proiect sunt:

  • Dezvoltarea unei platforme de match-making care va reuni atât experți digitali cât și IMM-uri interesate de transformare digitală din întreaga Europă
  • Preselectarea a 200 de IMM-uri și 120 Digital Enablers pentru etapele pilot și de implementare
  • Asistență tehnică în transformare digitală pentru 80-90 de IMM-uri

Durata de implementare a proiectului Digitalise SME este de 18 luni.

Parallax

Vizualizari
760
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri