Claudiu Zamfir

Om de afaceri: Dacă vrei să fii angajat, pleci în străinătate, dacă vrei să fii antreprenor, rămâi în România! TOP Doing Business

Thumbnail

România a coborât 7 locuri în topul mondial al ușurinței cu care se fac afaceri, Doing Business 2019, însă un antreprenor român îi îndeamnă pe tineri să rămână în țară dacă vor să devină patroni, pentru că aici sunt încă multe nișe de piață neexploatate.

„Dacă vrei să fii un angajat extraordinar, OK, pleacă afară, că, clar, în România nu e cel mai bun lucru, dar, dacă vrei să fii întreprinzător, om de afaceri, să îți faci businessul tău, rămâi în România! De ce? În România, în continuare, sunt nișe de piață care nu sunt exploatate încă, în care poți să-ți găsești loc. Vă jur, dacă te duci dincolo de Viena, oriunde, până peste Ocean, nu te primește nimeni, nu te acceptă nimeni în business. Că ești nimeni”, a declarat omul de afaceri Liviu Rogojinaru, cu firme în publicitate și alte domenii.

Prezent, miercuri, la conferința EuroIMPACT, organizată de Institutul European din România, în colaborare cu StartupCafe.ro și HotNews.ro, Rogojinaru a povestit ce a pățit cu o firmă a sa din Franța.

„Am o firmă în Franța și a trebuit să o fac societate pe acțiuni ca să nu mă vadă că sunt român. Mi-a spus asociatul meu francez: <<Liviu, nu vom primi o comandă, așa că hai să facem SA, să nu se vadă cine e>>”, a povestit Rogojinaru, care este și secretarul general al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).
 

România a coborât însă în topul Doing Business 2019 pe poziția 52, din 190 de țări, după ce în ediția 2018 a clasamentului întocmit de Banca Mondială eram pe locul 45.

O cădere abruptă am suferit la paramaterii care măsoară ușurința cu care se poate începe o afacere: locul 111 acum, față de 64, anul trecut.

„România a făcut începerea unei afaceri mai complicată prin introducerea criteriilor la analiza de risc pentru înregistrarea firmelor în scopuri de TVA, crescând timpul necesar înregistrării ca plătitor de TVA”, reține raportul Doing Busines 2019.

Totuși, ne putem lăuda cu un parametru la care suntem lideri în lume: ușurința cu care se poate face comerț transfrontalier.

Thumbnail

Revenind la Topul Doing Business 2019, România este devansată cu 5 locuri de Republica Moldova (47). Stăm însă ceva mai bine ca vecinii noștri din UE, Ungaria (53) și Bulgaria (59).

Top 10 Doing Business 2019:

  1. Noua Zeelandă
  2. Singapore
  3. Danemarca
  4. Hong Kong
  5. Coreea de Sud
  6. Georgia
  7. Norvegia
  8. SUA
  9. Marea Britanie
  10. Macedonia.

DB2019 Report Web Version by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
4700
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu
poza de profil
Marina
Camelia
O singura intrebare.
Daca e asa de bine sa iti faci firma in Romania de ca si-a facut firma in Franta?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri