Claudiu Zamfir

Traininguri pentru consultanți români pentru fonduri europene

Thumbnail

Aproape 1 milion de lei, din fonduri europene, vor fi investiți de Asociatia Consultanților din România pentru Accesarea Fondurilor Europene în îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor membrilor săi prin participarea la programe de instruire în politici publice și management și în alte activități.

S-a lansat proiectul „Dezvoltarea capacitatii sectorului ONG de formulare a politicilor publice in vederea optimizarii procesului de implementare a Programelor Operationale finantate prin fondurile europene structurale si de investitii (FESI) 2014-2020” - a informat ACRAFE, miercuri, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Proiectul este cofinanţat din Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020, din fondurile prevăzute în Politica de coeziune a UE.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 996.883 de lei, din care 976.945 de lei reprezintă finanțare nerambursabilă și 19.937 lei reprezintă cofinanțarea ACRAFE.

Prin proiect, ACRAFE  vrea să contribuie la îmbunătățirea și accelerarea procesului de absorbție a fondurilor europene în România.

Activitățile proiectului includ:

  • Îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor membrilor ACRAFE prin participarea la programe de instruire pe tema ”Politici publice” și ”Management și planificare strategică”
  • Realizarea unei Analize diagnoză instituțională la nivelul fiecărei structură implicate în procesul de coordonare, gestionare și control al fondurilor ESI
  • Elaborarea propunerii de politică publică alternativă
  • Promovarea politicii publice și efectuarea demersurilor în vederea acceptării acesteia de către institutiile implicate în procesul de management și coordonare a instrumentelor structurale

 

Rezultatele dorite în proiect sunt:

  • Personal ACRAFE instruit pe teme specifice – politici publice și management si planificare strategica
  • Analiză diagnoză instituțională aprofundată necesară pentru fundamentarea propunerii de politică publică elaborată
  • Politică publică alternativă în domeniul coordonării, gestionării și controlului fondurilor ESI 2014-2020 elaborată
  • Politică publică alternativă în domeniul coordonării, gestionării și controlului fondurilor ESI 2014-2020, promovată și acceptată.

Parallax

Vizualizari
566
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri