Raluca Abrihan

Propunerea de buget pe politica de coeziune pentru România este de 30,6 miliarde de euro

Thumbnail

Propunerea de buget pe politica de coeziune pentru România este de 30,6 miliarde de euro, din care 8,3 miliarde de euro pentru Fondul Social European, 17,3 miliarde de euro pentru Fondul European de Dezvoltare Regională, 4,5 miliarde de euro fonduri de coeziune şi 392 milioane euro pentru cooperare teritorială, scrie Mediafax.

„Aceste sume vor fi negociate în cadrul bugetului multianual de Parlamentul European şi Consiliu", a precizat vineri Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, la reuniunea informală a miniştrilor care gestionează fondurile europene în UE.

La eveniment au participat comisarul european pentru Politica Regională Corina Creţu, miniştri responsabili cu politica de coeziune în statele membre UE, Băncii Europene de Investiţii, Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare, Comisiei Europene şi Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene.

Rovana Plumb a preciat că o decizie asupra bugetului UE ar putea fi luată în octombrie. "Practic, până la finalul mandatului României vom fi în măsură să adoptăm poziţia celor 28 de state membre, în data de 25 iunie, anul acesta, în cadrul Consiliului de Afaceri Generale Coeziune care va avea loc în Luxemburg. Formalizarea acestei decizii este necesară pentru continuarea negocierilor cu viitorul Parlament European", a spus ministrul Fondurilor Europene.

Parallax

Vizualizari
636
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri