Adi Iacob

Bilanțul fondurilor UE: 14.500 de startup-uri românești ar fi sprijinite cu bani europeni, susține ministrul Plumb

Thumbnail

Aproximativ 14.500 de startup-uri ar fi sprijinite cu fonduri europene prin programele StartUp Plus, Diaspora StartUp și România Profesională, potrivit Ministerului Fondurilor Europene. 

“Sunt sprijinite peste 10.000 de întreprinderi din mediul privat. Sunt înființate peste 7.600 de întreprinderi și peste 2000 de IMM-uri. Programul StartUp, care se referă atât la StartUp Plus, cât și la Diaspora StartUp — sunt 173 de proiecte StartUp Plus, 32 de proiecte Diaspora StartUp și 106 proiecte România Profesională”, a spus a spus ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, în cadrul conferinței de presă în care a prezentat bilanțul celor 6 luni de mandat.

România Start-Up Plus are un buget total de 477 milioane euro (peste 2,1 miliarde lei) până în 2020. Din banii ăștia, cu 40% se finanțează cursurile, chiriile pentru săli, trainerii, salariile echipei de proiect a administratorului de grant și așa mai departe. Restul de 60% ar urma să ajungă la antreprenori pentru micile afaceri, sub formă de granturi nerambursabile.

Alocarea totala a schemei de finanțare Diaspora Start-up este de 30 milioane euro din Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020.

România a atras fonduri de coeziune în valoare de 5,8 miliarde de euro la jumătatea perioadei de 7 ani a exercițiului financiar 2014-2020. Țara noastră a atins o rată de absorbție a fondurilor europene de 19%, sub media europeană de 20%.

Thumbnail
fonduri-ue.ro

„Cifrele statistice arată faptul că România, acum când prezentăm bilanţul, se încadrează în media europeneană, aceasta fiind de 20%, iar rata de absorbţie, pe politica de coeziune, cu toate fondurile europene care sunt incluse în cadrul politicii de coeziune, ating un nivel de peste 19%, vrem să depăsim în cel mai scurt timp media europeană”, a declarat ministrul.

Parallax

Vizualizari
612
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri