Raluca Abrihan
Banca Transilvania se alătură fondului Morphosis Capital Fund I pentru sprijinirea dezvoltării IMM-urilor românești. Fondul are ca investitor principal Fondul European de Investiții (FEI), prin Programul Operațional Regional, co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională.
Banca Transilvania s-a alăturat misiunii Morphosis Capital Fund I de a susține companiile din România care doresc să se dezvolte și să devină campioni naționali și internaționali, mulțumită viziunii comune pe care o împărtășește cu cei patru antreprenori români, fondatori ai fondului de investiții.
„Prioritatea strategică a BT este finanțarea economiei românești, acesta fiind principalul nostru pilon de activitate, dar și de competență, având în vedere că beneficiem de o experiență de 25 de ani în interacțiunea cu AND-ul business-ului local. Implicarea noastră în Morphosis Capital Fund I este încă o dovadă a apetitului nostru și pentru soluții alternative de finanțare, pentru a contribui astfel la capitalizarea și dezvoltarea business-urilor locale”, a precizat Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania.
Firma de private equity Morphosis Capital a fost fondată de o echipă de patru antreprenori români, Andrei Gemeneanu, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru și Dragoș Petre, care dețin o experiență vastă în tranzacționări și care au ocupat poziții de top în cadrul unor companii globale, cum ar fi Unilever, TNT Express, Thomson Reuters, PWC și Innova Capital. Din dorința de a contribui la creșterea și dezvoltarea business-urilor românești medii, cu bază solidă și cu potențial de dezvoltare internațională, în 2018 cei patru antreprenori au pus bazele fondului de private equity MCFI, al cărui principal investor este Fondul European de Investiții.
Banca Transilvania este cel mai mare grup financiar din România, în funcție de active, și nucleul Grupului Financiar BT. Strategia băncii este susținută de acționari internaționali puternici, cum este BERD și IFC – Banca Mondială. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: IMM, Corporate și Retail.