Adi Iacob

VIDEO Cea mai mare asociație a IT-istelor din Polonia caută colaboratori în România

Thumbnail

Cea mai mare asociație a femeilor din domeniul IT din Polonia vrea să colaboreze cu ONG-uri românești. Geek Girls Carrots organizează evenimente precum meetup-uri, workshop-uri sau cursuri dedicate celor din industria de tehnologie în orașe din toată lumea.

"Misiunea noastră este diversificăm industria tech atrăgând noi talente. Cred în puterea parteneriatelor și aș vrea să lucrăm cu organizații existente și cu care să putem crea o rețea prin care să facem schimb de cunoștințe", spune Malgorzata Ratajska-Grandin, CEO-ul Geek Girls Carrots.

ONG-ul a fost lansat în 2011, în Polonia, iar astăzi este prezent în orașe din toată lumea, precum New York, Montreal, Amsterdam, Berlin, Paris, Tokyo, Tel Aviv sau Sydney.

"Asociația a luat naștere în 2011, în Polonia. Credem în puterea educației de la persoană la persoană și în împărtășirea cunoștințelor, așa că început să organizăm meetup-uri. De atunci am devenit o asociație globală și avem activitate în orașe precum Geneva, Moscova sau Melbourne", explică Malgorzata Ratajska-Grandin. 

Cu ce se ocupă Geek Girls Carrots

"Organizăm meetup-uri unde de obicei sunt 1 sau 2 speakeri, uneori 3, care vorbesc despre culisele joburilor lor; cum au ajuns acolo, ce le-a trebuit, la ce cursuri au participat, ce studii au, la ce proiecte lucrează. Încercăm să demistificăm acest sector (IT) pentru ca cei care tocmai au terminat studii în domeniu sau încă sunt studenți sau au experiență profesională, dar vor să facă o schimbare în carieră.

Organizând workshopuri de IT despre tot felul de lucruri, precum metodologie, prototipare. Le arătăm oamenilor de ce au nevoie în acest domeniu ca ei să-și dea seama dacă această industrie este potrivită pentru ei.

Organizăm acest tip de evenimente foarte des - o dată la 6 săptămâni, în orașe diferite, în toată lumea. Există de asemenea și evenimente ad-hoc, precum parteneriatele pe care uneori le facem cu corporații. De exemplu am organizat anul trecut Carrots Academy, împreună cu Accenture, un partener strategic (...) care s-a terminat cu recrutarea mai multor participanți în cadrul companiei", spune CEO-ul Geek Girls Carrots. 

Industria tech în Polonia

"Sectorul tech din Polonia este în plină dezvoltare. Există mai multe huburi importante în țară. De asemenea, există mai multe programe dedicate antreprenorilor și inovatorilor, sprijinite de Uniunea Europeană prin fonduri structurale, care joacă un rol foarte important în industrie", a afirmat Malgorzata Ratajska-Grandin. 

Parallax

Vizualizari
988
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri