Raluca Abrihan

Firma românească de distribuţie de sisteme IT Likeit Solution a fost preluată de grupul ceh ALEF

Imagine principala
website likeit.ro

Firma românească Likeit Solution, cu afaceri de 28 milioane de euro, a fost preluată de unul dintre cele mai mari grupuri de distribuitori de sisteme IT din Europa Centrală şi de Sud-Est, ALEF, care intră prin această achiziție pe piaţa din România.

ALEF Group a achiziţionat 70% din acţionariatul firmei Likeit Solution, fondată de omul de afaceri Dragoş Alexandru Popescu – trimis în judecată într-un dosar de evaziune fiscală, potrivit Agerpres. Însă, în prezent, acţionar minoritar, cu 30% din acţionariat, este Mihai Popescu (76 de ani), confrom datelor de la Registrul Comerţului. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Firma românească a înregistrat, în primul semestru din acest an, vânzări de 10 milioane de euro. Compania are 45 de angajaţi, dar în urma acestei preluari urmează să îşi crescă echipa cu cel puţin 6 ingineri, până la finele anului, potrivit reprezentanţilor firmei. Business-ul a fost susținut în principal de proiectele axate pe vânzarea de soluții Microsoft și CISCO, dar și de echipamente și de componente, brandul ASUS reprezentând o pondere importantă.

Un segment semnificativ în afacerile companiei îl reprezintă și comercializarea de produse de rețelistică. Dintre cei care au achiziționat sisteme și echipamente IT, cei mai mulți sunt reselleri (peste 60%), urmați de integratori de sisteme (în jur de 20%), și companii din industria de retail (în jur de 18%), arată reprezentanţii companiei.

“Această fuziune reprezintă un pas important în strategia grupului ALEF de dezvoltare pe piața europeană de distribuție cu valoare adăugată de sisteme și echipamente IT. România este una dintre țările cu cea mai mare creștere a sectorului IT din ultima perioadă, acesta fiind unul dintre motivele pentru care am considerat oportună intrarea pe această piață”, a declarat Milan Zinek, CEO al Grupului ALEF.

Principalul obiectiv al noii companii este dezvoltarea în direcția distribuției cu valoare adăugată. Crearea unui departament tehnic puternic, care să poată oferi partenerilor consultanță în proiectele dezvoltate, reprezintă un element important în strategia organizației, a mai explicat directorul grupului ALEF.

ALEF group a înregistrat în anul fiscal 2016, încheiat în luna martie, afaceri de 160 milioane de euro. Grupul are peste 290 de angjajţi.

Parallax

Vizualizari
854
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri