Raluca Abrihan

Firma IT românească Zitec cumpără două agenții de digital

Thumbnail

Zitec, firmă specializată în dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală, a preluat recent echipele și portofoliile a două agenţii fondate de antreprenori români, Bright și Symbolic, firme de web-design, e-commerce, dezvoltare software și marketing digital, care au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 450.000 de euro.

Pentru Zitec, preluarea celor două afaceri a vizat atât extinderea portofoliului de clienți cât și creșterea echipei, întrucât membrii fondatori ai companiilor preluate și o parte din echipele Bright și Symbolic s-au alăturat echipei Zitec. Preluarea se înscrie într-un șir de acțiuni de acest fel, după ce, în 2016, Zitec a asimilat echipa și portofoliul Inotec, companie care a înregistrat afaceri de 300.000 de euro în anul precedent preluării, dar și echipa și portofoliul Cloud Bit, firmă specializată în embedded software.

Cred că este un moment bun pentru acțiuni de consolidare a pieței locale, iar, în acest moment, toate părțile implicate au de câștigat. Clienții au acces la o echipă mai mare, care oferă servicii complete în zona digitală iar echipele preluate se pot concentra pe activitățile unde excelează, renunțând la activitățile administrative și beneficiind de fluxuri mature de livrare și organizare. Suntem deschiși și pentru alte achiziții similare. Nu este ușor să faci performanță în zona serviciilor, dar este mai ușor împreună”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO & Founding Partner Zitec.

Bright Agency, fondată în 2009, a realizat cu succes peste 200 de proiecte care au presupus design-ul și dezvoltarea de aplicații web, site-uri de prezentare și soluții de vizualizare digitală (3D web, VR, AR) pentru numeroși clienți, de la start-up-uri până la lideri de nișă sau corporații internaționale.

Proiectele implementate de echipa Bright până în prezent acoperă în principal piața din România, Franța și SUA, pentru industrii precum cea a bunurilor de larg consum, curierat, imobiliare sau auto, iar în portofoliu se regăsesc branduri de renume precum Arctic, Beko, Grundig, Ferroli, Vastint, Internet & Mobile World sau Mobotiq. Alături de Zitec suntem pregătiți să oferim servicii extinse clienților noștri și să putem genera mai mult business”, a declarat Bogdan Nicoară, fondator Bright Agency.

Ne bucură faptul că putem continua dezvoltările începute cu Bright alături de o echipă mare, cu expertiză pe servicii end-to-end. Vedem în noul parteneriat cu Zitec o oportunitate excelentă în a ne continua misiunea Beko, aceea de a oferi consumatorilor noștri tehnologii inteligente, design funcțional și calitate la cele mai înalte standarde”, a adăugat Gabriel Eremia, Marketing Manager Arctic, Beko și Grundig

În cei 2 ani de la înființare, Symbolic a livrat în principal servicii de e-commerce și soluții personalizate - inclusiv pe tehnologii emergente precum blockchain - pentru clienți din industrii între care retail, lifestyle, producție publicitară, health & lifecare și ONG-uri.

În portofoliul Symbolic se regăsesc branduri importante, precum 7Card, Nemira, Biciclop, WWF România sau Colorit. Alături de echipa Zitec vom putea oferi servicii mai diversificate acestor clienți și ne vom putea concentra pe soluții tehnice cât mai eficiente, beneficiind de procesele și structura existentă în Zitec“, a declarat Cristian Filimon, fondator Symbolic.

În 2014 am căutat o companie cu care să colaborăm pentru dezvoltarea și mentenanța platformei noastre de e-commerce. Așa am ajuns la cei de la Symbolic, alături de care am început o colaborare de succes timp de 5 ani. În toată această perioadă, au dezvoltat pentru noi o serie de module și plugin-uri care ne-au ajutat să ne menținem o poziție de top în industria în care activăm. Suntem încântați și nerăbdători să continuăm parteneriatul cu Zitec, astfel încât să le oferim clienților noștri și pe viitor cea mai bună experiență în mediul online”, a precizat Sergiu Dangulea, CEO & Fondator Spy Shop.

Le-am promis cititorilor Nemira o editură modernă, demnă de renumele uneia dintre primele edituri independente din România și avem încredere că procesul de transformare digitală inițiat recent cu Symbolic va lua avânt în perioada următoare alături de Zitec”, a adăugat Ana Nicolau, Director Nemira.

Parallax

Vizualizari
627
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri