Raluca Abrihan

Cine sunt românii care preferă plăţile în numerar la staţiile de plată şi câţi bani au dat ei pe bitcoin şi ethereum

Thumbnail

 Cei mai mulţi dintre cei care preferă să îşi plătească facturile sau creditele în numerar, să îşi încarce cartele PrePay sau chiar să cumpere bitcoin de la staţiile de plată au (aparate de plăţi cash), în genereal, studii medii şi venituri sub 2.000 lei pe lună, potrivit prfilului de utilizator realizat de SelfPay, furnizor de soluții de plată de tip self-service.

7,5 milioane de tranzacții au fost operate prin terminalele de plată ZebraPay în 2017. În urma unui proces de rebranding compania se numeşte, în prezent, SelfPay.

Datele firmei mai arată că:

  • doar 1% dintre clienţii care folosesc serviciile de plată SelfPay au venituri de peste 5.000 lei pe lună.
  • 3% au între 3.000 şi 5.000 lei lună
  • 10% au între 2.000 şi 3.000
  • 37% au între 1.500 şi 2.000
  • 49% au sub 1.500

În proporţie de 40% dintre aceştia au doar studii medii şi 23% au şi studii universitare.

Aceste date sunt dintr-un studiu realizat de companie pe parcursul anului 2016, dar lucrurile nu s-au schimbat foarte mult. Pentru a colecta aceste date au fost adăugate câteva chestionare la aparetele de plăţi în numerar, iar utilizatorii au bifat raspunsurile – a precizat Adrian Badea, CEO al SelfPay.

Ce fel de tranzacţii fac românii la staţiile de plată:

  • 46% dintre clienţii firmei folosesc serviciul pentru îşi plătescă facturile
  • 32% pentru reîncărcare cartelelor PrePay
  • 11% e-money (inclusv achiziţia de criptomonede)
  • 6% pentru plata vinietei
  • 5% alte servicii

"e-money este categoria de tranzacţii care se adresează oamenilor care nu doresc sau nu beneficiază de card bancar sau nu îşi doresc un card bancar au la dispoziție acestă soluţie prin care transferă bani pe un paysafecard – o modalitate de plată online preplătită, pe lângă această soluţie mai există posibilitatea de achiziţie prin intermediul acestor staţii de plată a criptomonedelor bitcoin şi ethereum.

Pe zona de criptomonede avem un partener ca face această vânzare de criptomonede, Bitcoin România, noi suntem doar colectăm banii pentru aceste monede virtuale" – a explicat Adrian Badea.

În anul 2017, compania a procesat plăți în valoare de 653,3 milioane lei, înregistrând o creștere de 33% față de anul precedent. Aproximativ 20 de milioane de lei a au fost cheltuiţi pentru cumpărarea de criptomonede, potrivit reprezentantului companiei, fiind considerată una dintre cele mai simple metode de achiziţionare de bitcoin şi ethereum de către cei care investesc în astfel de monede.

Numărul de tranzacții procesate anul trecut de companie a crescut cu 19%, de la 6,3 milioane în 2016, la 7,5 milioane în 2017.

ZebraPay are o reţea de 3.000 de staţii de plată de tip self-service, acestea fiind amplasate în peste 750 de localităţi din ţară. Staţiile de plată SelfPay pot fi găsite în marile reţele de retail, universităţi, centre comerciale, pieţe, benzinării şi magazine de proximitate. Prin aceste staţiile de plată pot fi efectuate plăţi cu numerar pentru o gamă de produse şi servicii precum: plăți facturi, rovinietă, reîncărcare cartele prepaid, plăți online, monedă virtuală, bilete de tren, bilete la spectacole și multe altele.

Firma a înregistrat anul trecu o cifră de afaceri de 66,3 milioane de lei, în creştere cu 26,7%, faţă de 2016.

  

Parallax

Vizualizari
1672
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri