Adi Iacob

Vlogger spaniol, condamnat la 15 luni de închisoare după ce a umilit un român pe YouTube

Thumbnail

Un YouTuber care a păcălit un român fără adăpost să mănânce biscuiți Oreo umpluți cu pastă de dinți a fost condamnat la 15 luni de închisoare. Vloggerul spaniol Kanghua Ren "a încălcat integritatea morală" a victimei cu gluma sa din 2017, a hotărât instanța de la Barcelona.

De asemenea, canalul de YouTube al vloggerului (ReSet) va fi închis, iar acesta nu va putea posta niciun videoclip până în 2024, potrivit deciziei instanței, scrie BBC.

Ren va trebui să plătească victimei daune în valoare de 20.000 de euro.

New York Times scrie că este puțin probabil ca Ren să petreacă timp în închisoare, deoarece tribunalele spaniole suspendă de obicei sentințe mai mici de doi ani pentru infractorii care s-au dovedit a fi vinovați de comiterea unor infracțiuni non-violente.

Omul fără adăpost a fost identificat ca Gheorge L, un bărbat în vârsta de peste 50 de ani, care s-a născut în România și a lucrat ca păstor înainte de a se muta la Barcelona, potrivit ziarului El País.

În apărarea sa, Ren a spus că videoclipul a fost doar o glumă proastă. 

"Fac lucruri pentru spectacol: Oamenilor le place ceea ce este morbid", a declarat vloggerul în fața judecătorilor, potrivit presei spaniole.

Documentele prezentate de publicațiile spaniole arată că Ren a obținut aproximativ 2 000 de euro din reclamele care au fost difuzate pe videoclipul în care acesta îi oferă românului biscuiți Oreo umpluți cu pastă de dinți.

Judecătorii au spus că glumă nu a fost un "act izolat" - Ren a făcut alte astfel de farse cu alte victime vulnerabile.

Vloggerul spaniol a șters videoclipul de pe canalul de YouTube după ce a fost criticat de internauți și s-a dus să-l vadă din nou pe român și i-a oferit 20 de euro. Mai târziu, el i-a oferit românului 300 de euro pentru a nu iniția o acțiune în justiție.

Ren a făcut farsa după ce a fost provocat de unul dintre cei 1,2 milioane de abonați ai săi de pe YouTube să mănânce el însuși un biscuit cu pastă de dinți.

YouTuberul s-a născut în China, dar a locuit în Barcelona din copilărie, potrivit presei spaniole.

Parallax

Vizualizari
6056
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri