Adi Iacob

YouTube introduce o funcție de verificare a informațiilor pentru a lupta contra fake news

Thumbnail

YouTube lansează un nou serviciu care ar putea încetini răspândirea știrilor false (fake news) furnizate prin intermediul videoclipurilor. Când utilizatorii intră pe YouTube pentru a căuta știri în format video și introduc anumiți termeni sau subiecte care sunt "predispuse la dezinformare", așa-numitele panouri de informații vor apărea pentru a dezvălui zvonurile false legate de acestea.

De exemplu, cineva ar putea să caute informații despre siguranța unui medicament, fără să știe că există mai multe videoclipuri în mediul online care propagă știri false despre acel produs. În rezultatele căutării acelei persoane va apărea un noul panou de informații care îi va oferi utilizatorului câteva informații utile cu privire la subiectul pe care îl caută, scrie AndroidAuthority.com, citând Buzzfeed News.

Thumbnail

YouTube va furniza informațiile din notificări din diverse "surse de încredere", precum și linkuri către paginile Wikipedia ale unor teorii conspirative cunoscute (cum ar fi teoria Flat Earth).

Și alte platforme, cum ar fi Facebook, au funcții similare de verificare a informațiilor.

Acest serviciu este în prezent disponbil unui număr limitat de utilizatori din India. Cel mai probabil, această funcție va fi disponibilă curând și în alte zone ale lumii, deși Google nu a făcut nici un anunț cu privire la momentul în care s-ar putea întâmpla acest lucru.
 

Parallax

Vizualizari
484
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri