Denisa Crăciun

YouTube: 1 milion de videoclipuri eliminate pentru dezinformare COVID-19

Thumbnail

YouTube a eliminat 1 milion de videoclipuri de la începutul pandemiei și până în prezent pentru dezinformarea periculoasă a oamenilor în privința COVID-19, potrivit platformei video.

Conținutul șters făcea referire la remediile false împotriva coronavirusului, conform managerului de produs (Chief Product Officer - CPO), Neal Mohan. Acesta susține că platforma video (cu peste 1 miliard de utilizatori) deținută de Google elimină aproape 10 milioane de videoclipuri pe trimestru și că majoritatea au fost vizionate de mai puțin de 10 ori.

„Din februarie 2020, am eliminat peste 1 milion de videoclipuri legate de informații periculoase despre coronavirus, cum ar fi remedii false [...]. În mijlocul unei pandemii, toată lumea ar trebui să fie înarmată cu cele mai bune informații, disponibile pentru a se menține în siguranță pe ei, dar și pe familiile lor", a spus Neal Mohan.

YouTube a anunțat, de asemenea, într-o postare pe blogul său că lucrează intens pentru a accelera procesul de eliminare a videoclipurilor care creează dezinformare și încearcă să ofere utilizatorilor date din surse autorizate, precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Declarația YouTube vine după ce platformele sociale au fost intens aduse în discuție de liderii politici din toată lumea pentru că nu au reușit să oprească răspândirea de informații false despre virusul SARS-CoV-2.

Managerul de produs al YouTube susține că videoclipurile eliminate sunt un „conținut rău”, care reprezintă un procent mic din toate materialele YouTube: „Conținutul rău este doar un procent mic din miliardele de videoclipuri de pe YouTube, aproximativ 16 – 18% din totalul vizionărilor se dovedesc a fi conținut care încalcă politicile noastre”.

Parallax

Vizualizari
367
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri