Raluca Abrihan

O aplicaţie prin care şoferii îşi pot distribui locurile de parcare, lansată la Cluj, va putea fi folosită şi în Oradea şi Iași

Thumbnail

yeParking, aplicație gratuită de parksharing și furnizor IT de soluții pentru eficientizarea spațiilor de parcare dezvoltată la Cluj, se lansează în alte două oraşe, Oradea şi Iaşi.

Aplicaţia era disponibilă până acum doar pentru şoferii din Cluj şi Braşov.

Cum funcţionează

yeParking este o aplicație gratuită (pentru Android și iOS) care adună o comunitate cu mii de conducători auto, dispuși să își distribuie locurile de parcare atunci când nu le folosesc. La rândul lor pot parca gratuit pe sute de locuri disponibile în yeParking.

Conducătorii auto, care ajută comunitatea oferind un loc de parcare, sunt recompensați cu monede virtuale (parkCoins), cu care pot beneficia de reduceri la diverse produse și servicii ale partenerilor noștri, precum si reduceri la parcări private ce au inceput sa se listeze in comunitate. Prima dintre ele este Parcarea Aeroportului din Cluj-Napoca.

“Este foarte important să vorbim la modul cel mai serios, în 2020, de digitalizare și soluții moderne. Mai ales în contextul actual. Dar aceste lucruri nu pot fi făcute fără implicare și din partea societății civile. De aceea, noi credem în puterea și bunul simț al comunității. Am venit cu această soluție cu speranța rezolvării unei probleme cu care ne confruntăm zilnic. Iași și Oradea completează lista orașelor unde yeParking va deveni prietenul șoferilor, așa cum se întâmplă deja la Cluj și Brașov. Planurile noastre de dezvoltare cuprind și restul orașelor mari din România”, a declarat Mihai Lodoabă, co-fondator și CEO yeParking.

În cele două orașe se prefigurează deja provocări privind suficența locurilor de parcare. Potrivit unui studiu al Consiliului Concurenței, la Iași 5 șoferi se bat pe un loc de parcare. În timp ce în Oradea există 17 mii de parcări domiciliare la aproape 80 de mii de autoturisme care circulă pe străzi.

yeParking a luat naștere la inițiativa echipei Digital Republic, cu o largă experiență în software și produse digitale, cu sediul în Cluj-Napoca, unde funcționează de aproape doi ani. Iar din luna februarie s-a extins și în Brașov. În prezent a format o comunitate care se apropie de 10 mii de șoferi, care crește de la o zi la alta.

Parallax

Vizualizari
2883
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri