Claudiu Zamfir

Tumblr, vândută la un preț mult mai mic decât cel la care o cumpărase Yahoo!

Thumbnail

Compania Verizon, care deține serviciile online Yahoo!, a anunțat luni că vinde platforma de microblogging Tumblr către corporația Automattic, care are, printre altele, plarforma de bloguri Wordpress și instrumentul de comerț online WooCommerce.

Potrivit Axios, suma tranzacției de luni a fost sub 20 de milioane de dolari, în condițiile în care Tumblr fusese achiziționată în anul 2013 pentru 1,1 miliarde de dolari, de către Yahoo!. Între timp, Yahoo! a intrat în portofoliul Verizon (din 2017), iar platforma Tumblr a ajuns să fie vândută la un preț de peste 55 de ori mai mic decât cel la care fusese cumpărată acum 6 ani.

Platforma Tumblr a fost înființată în anul 2007 de doi programatori americani, David Karp și Marco Arment. Karp, care avea doar 21 de ani atunci, controla compania, fiind și CEO-ul (director general), în timp ce Marco Arment, care avea atunci 25 de ani, era CTO (director tehnic).

Startup-ul a strâns mai multe investiții, iar, în 2013, prin vânzarea Tumblr către Yahoo!, Karp a ajuns să aibă o avere estimată la 250 de milioane de dolari, păstrându-și și funcția de CEO al platformei de mircoblogging, potrivit Time. La sfârșitul lui 2017, Karp a părăsit Tumblr.

Parallax

Vizualizari
2905
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri