Adi Iacob

Yahoo messenger se închide definitiv

Thumbnail

Yahoo a anunțat că va închide definitiv serviciului său de mesagerie vechi de 20 de ani, Yahoo Messenger, pe 17 iulie. Reprezentanții companiei spun că în timp ce serviciul are "mulți fani loiali”, Yahoo va abandona aplicația de chat în favoarea noilor instrumente de mesagerie "care să se potrivească mai bine nevoilor consumatorilor".

În prezent, Yahoo nu are un înlocuitor pentru Yahoo Messenger, dar a spus că testează noi aplicații de chat, precum Yahoo Squirrel, scrie Fortune. Cu toate acestea, aplicația respectivă nu este disponibilă pe scară largă.

Oamenii care doresc o arhivă a textelor lor de mesagerie Yahoo pot vizita un site special, unde pot descărca un istoric al mesajelor, dar au doar șase luni să facă acest lucru. După cele 6 luni, arhiva nu va mai putea fi accesată.

Când a debutat Yahoo Messenger în 1998, serviciile de chat erau încă în curs de dezvoltare. Dar, de-a lungul anilor, noi servicii de mesagerie precum Facebook Messenger și WhatsApp au eclipsat popularitatea Yahoo Messenger.

În 2017, AOL a închis serviciul său de mesagerie — AIM — după o perioadă de 20 de ani, probabil datorită schimbărilor în ceea ce privește obiceiurile de consum a utilizatorilor care au început să prefere servicii de chat de la Google, Facebook și altele.

Firma americană a dezvoltat o nouă versiune de Yahoo Messenger în 2015 și a cerut utilizatorilor săi să o folosească în 2016, deoarece încetaseră să mai susțină versiunea veche.

Având în vedere că Yahoo a decis să închidă Yahoo Messenger-ul reînnoit, probabil că serviciul nu a prins niciodată la public, așa cum a făcut versiunea mai veche în anii ’90.

Yahoo a fost cumpărat de compania americană de telecomunicații Verizon vara trecută, pentru suma de 4,5 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
3110
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri